Reka Bjelica
Rina
Reka Bjelica

Rina

Reka Bjelica, Foto: Rina

Potopljeno je na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta.

- Jaka kiša padala je do dva sata posle ponoći i voda se izlila na imanja. Sve što je tu posađeno je uništeno, a najviše kukuruz koji je uskoro trebalo da pristigne na berbu. Voda koja se izlila na put, stigla je skroz do moje kuće - rekao je Tomo Kulović iz Guče.

Za dva sata koliko je trajalo nevreme, palo je oko 65 litara kiše po metru kvadratnom. Osim na poljoprivrednom zemljištu, velika šteta pričenjena je i na putnoj infrastrukturi.

- Oštećen je veliki broj nekategorisanih putnih pravaca, kao i opštinski putevi prvog i drugog reda. Mehanizacija je na terenu i radi se na saniranju štete. Zbog velike količine padavina kišna kanalizacija nije mogala da primi toliku količinu vode, pa su poplavljnjeni podrumi u pojednim domaćinstvima - izjavio je za Milija Milenković direktor "Dragačevo puteva".

Usled prestanka padavina voda se povukla u svoje korito i sada je situacija stabilna, ali Dragačevci strahuju od novih padavina.

Usled nevremena oko dvadesetak domaćinstava ostalo je bez električne energije, zbog kvara na elektromreži.

Jako nevreme sinoć je pogodilo i sela u okolini Čačka, u Viljuši i Katrzi potopljeno je poljoprivredno zemljište, a kiša koja je padala iščupala je stablo u centru grada i oštetila fasade.

Pročitajte još: