ŠOKANTNO Bivši ministar postao beskućnik

Slobodan Vuksanović, nekadašnji ministar prosvete u vladi Vojislava Koštunice, živi kao beskućnik!

Slobodan Vuksanović
Slobodan Vuksanović, Foto: E. Čonkić

Ovaj nekada visokopozicioni političar i doktor nauka, kako saznaje Kurir, našao se na ulici posle razvoda i gubitka profesorskog posla.

Njega su zamrznutog i gladnog nedavno u parku na klupi, po prijavi građana, pronašli lekari iz najbližeg doma zdravlja.

- Čovek je bio u jednom beogradskom parku na velikom minusu usred noći. Bio je sav iznemogao, tresao se od hladnoće, na sebi je imao samo tanku jaknu, a pored njega je bio ranac. Jedan od prolaznika je primetio čoveka kako satima sedi na klupi i rešio je da to prijavi dežurnoj službi najbližeg doma zdravlja. Ekipa je ubrzo stigla, uverila se da nije pijan, već vrlo slab i iznuren. Nije uopšte ni krio da je već registrovan kao beskućnik, ali mu je bio veoma neprijatno. Kod sebe nije imao dokumenta, ali je rekao i kako se zove i da je bio ministar i univerzitetski profesor. Ispričao je da je skoro izgubio posao, da se u međuvremenu razveo i da se iselio iz zajedničkog stana - ispričao je izvor Kurira.

Prema navodima sagovornika, lekari koji su pokušali da mu pomognu u parku su ga tek tada prepoznali.

- Nije ličio na sebe. Bio je vrlo zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike u Kumodraškoj ulici, gde je mogao da se okupa, ugreje i jede. Odmahivao je rukom i govorio da ima prijatelja kod kojeg može da prenoći. Dao je adresu. Međutim, kad su tamo stigli, zatekli su gotovo straćaru, ali je on insistirao da ga tu ostave. Nisu imali kud, pa su se tu i rastali - otkrio je sagovornik Kurira.

 • Korisnik: Djuros
  24/01/2017 - 12:23
  Kakvi ste vi kvazi-novinari. Treba covek da vas tuzi i da vam uzme brdo para zato sto izmisljate. A vi novinarčići sto pisete ovakve stvari treba vam oduzeti dozvole i zabraniti dozivotno da se bavite tim poslom.
 • Korisnik: dragus
  23/01/2017 - 21:07
  Jadan covek a i svi mi sa ovima sto vladaju naasim zivotima
 • Korisnik: Zoran
  23/01/2017 - 14:04
  Neverovatno... dakle ako udjes u politiku i neces da krades zavrsices ovako
 • Korisnik: nada
  23/01/2017 - 13:38
  pa sta sto je beskucnik , ostavio je sve zeni , moj sin ima fakultetsku diplomu i radi u Sibiru na minus 40, koga je to briga , nikoga , doticni je imao sve a moj sin krenuo od nule i u ostalom ima mocnog ujaka punog para Micunovica , brinete vec jednom o sebi a ne o politicarima koji su prolazni
  • Lenka @nada
   23/01/2017 - 20:44
   Postovana gospodjo,on nije ''politicar''vec,covek,sto znaci da je isti,kao svi mi,i kao vas sin takodje...Kako mislite ''da je imao sve''? a vas sin ,''krenuo od nule''?Kako vi znate ''da je imao sve''? I kakve veze on ima ''sa ujakom punim para''?! I moj sin ima ''ujaka punog para'',ali,mu nije dao nikada nista.. Narod u Srbiji je dobronameran,i pruza ruku svakom coveku.;Da je ovaj covek bio ''pravi politicar''ne bi on bio na ulici..I ne zaboravite; I on je neciji SIN!!!!!!
 • Korisnik: gdf
  23/01/2017 - 13:33
  ne lupetajte...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi