Biljana Ristić
Printscreen
Biljana Ristić

Printscreen

Biljana Ristić, Foto: Printscreen

Bila je jedna od najvećih lepotica bivše Jugoslavije, ali mladalačka sreća je ubrzo napustila. Biljana Ristić izabrana je kao 22-godišnja devojka za Mis Jugoslavije 1972. godine, a kasnije je postala televizijska voditeljka, pevačica i jedna od najpoznatijih tadašnjih imitatorki.

Pročitajte još:

 

Zvali su je ženom sa hiljadu lica, a ta titula donela joj je sedamdesetih i osamdesetih godina nastupe u brojnim jugoslavenskim zabavnim emisijama. Osim lepote, kao ćerka jugoslovenskog diplomate, Biljana je imala i sjajno obrazovanje, školovala se u Njujorku. Diplomirala je filologiju i mladost provela živeći holivudski scenario.

Da uz lepotu i mladost dolazi i takav muškarac – nije ništa čudno. Tako se Biljana udala za jednog od tada najuticajnijih ljudi jugoslovenskih medija. Tokom uspešne televizijske karijere postala je supruga Dušana Mitevića, moćnog čoveka koji je bio na čelu tadašnje TV Beograd.

Pročitajte i ovo:

 

U srećnom braku dobili su i sina Adama, zbog kojeg su u napustili Srbiju 1999. godine i otišli u Budimpeštu. Po povratku je medijima Biljana ispričala da su morali da odu jer su im pretili da će im oteti sina. Kako bi ga zaštitili, napustili su Beograd, a svega 10 meseci kasnije Dušan je preminuo.

Nastavila je život u Budimpešti i borila se sama sa svojim sinom. Danas živi na relaciji Beograd – Budimpešta, a Adam je uspešan fotograf i reditelj.

 

Komentari (1)

Lego

27.03.2019 13:06

Dusan Mitevic, simbol omladinca koji je dobro naplatio studentske demonstracije 1968.