CECA JE '99. IZBEGLA SMRT! Bila je sa Arkanom u hotelu Jugoslavija i NATO je hteo da gađa pravo u njih! Samo je jedan razlog zašto je ostala živa!

Pevačica je ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO.

Željko Ražnatović Arkan sa suprugom Svetlanom Cecom
Željko Ražnatović Arkan sa suprugom Svetlanom Cecom, Foto: EPA

Prema pisanju norveških novinara, tokom bombardovanja NATO-a 1999. godine pevačica Svetlana Ceca Ražnatović ostala je živa samo zahvaljujući grešci koja se potkrala vojnicima NATO.

Ovaj podatak otkrili su pre nekoliko godina norveški izveštači Hans Peter Os i Rolf Videroe u svojoj knjizi Ratni heroj – unutar tajne Norveške.

Oni navode da je u noći kada je u sklopu akcije "Milosrdni anđeo" bombardovana kineska ambasada u Beogradu, meta zapravo bio Željko Ražnatović Arkan, koji se u tom trenutku nalazio sa Cecom u hotelu Jugoslavija.

 

“Bombardovanje kineske ambasade izazvalo je veliki međunarodni diplomatski skandal. Meta napada trebalo je da bude hotel Jugoslavija i Željko Ražnatović Arkan”, tvrde autori knjige, koji dalje objašnjavaju i kako je do greške došlo.

Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović, Foto: Dejan Briza/Alo

Naime, Željka Ražnatovića su prema rečima autora knjige smatrali legitimnom metom jer je protiv njega u Hagu bila podignuta optužnica za ratne zločine.

Tog 7. maja 1999. godine, rakete su istovremeno pogodile hotel u kojem su bili Ceca i Arkan, ali i kinesku ambasadu na Novom Beogradu, udaljenu svega nekoliko stotina metara od ambasade.

 

Iako su imali prave podatke o kretanju Ražnatovića, Amerikanci su, kako pišu norveški novinari, pogodili ambasadu greškom jer su koristili stare mape. Raketama su razorili ambasadu ubivši pri tom tri službenika.

Bombardovanje, NATO, RTS
Bombardovanje, NATO, RTS, Foto: Alo!/EPA

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi