Biće sunčano i toplo do 15. novembra, a onda se sve menja! Spremite se za temperaturne šokove!

Alo.rs/J.Š. | vesti 2018-11-02 08:00:27 2018-11-02 08:00:27

Neuobičajene temperature za ovo doba godine!

E-stock/Katarina Mihajlović

Prva dva dana imaćemo ekstremno toplo vreme s temperaturama u pojedinim gradovima i do 28 stepeni. Nakon toga, u prvoj polovini meseca, maksimalne temperature iznosiće od 16 do 20 stepeni, što je opet daleko iznad višegodišnjeg proseka za ovo doba godine.

Pročitajte još:

 

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.3ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

Temperature će biti uobičajene za to doba godine.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm nižim na severu do 5 mm višim na jugu Srbije u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 42 mm.

 

 

Kratko zahlađenje

Kratko zahlađene, prognostičari očekuju 15. novembra, za kada je prognozirana temepratura oko 11 stepeni, ali će se ona već narednog dana popeti na 16.

Ta prva polovina meseca, kako objašnjavaju meteorolozi, biće natprosečno topla i suva. Isto to predviđaju u RHMZ, a od 16. novembra polako ćemo početi da budemo svesni prave jeseni, jer će od toga dana temepratura vazduha početi lagano da pada.

Tako će 17. novembra biti oko 15 stepeni, 18. novembra oko 13, dok će se ispod 10 stupnjeva ona supstiti 19. novembra, ali na kratko. Prema istim podacima, 21. novembra živa u termometru će se kretati oko 15. podeoka, posle čega, pa do kraja meseca, temeprature će biti oko 12 stepeni.

 

Danas se očekuje da jutarnja temperatura bude oko 17 stepeni, pa će se spuštati za po stepen, da bi u ponedeljak bilo 12 stepeni. Prema istim podacima, od ponedeljka, pa do 12. novembra, maksimalne dnevne temeprature biće oko 18 stepeni, onda će se lagano spuštati svakoga dana, da bi 12. novembra bilo 16 stepeni.

Vikend za uživanje

Sutra ćemo svakako uživati u lepom vremenu, jer će maksimalna dnevna biti oko 25 stepeni, a u nedelju se temperatura spušta na 22, dok nas u ponedeljak čeka prolećnih 18 stepeni.

Expand player
Pogledajte više