PRAVA ZIMA STIŽE TEK 2020. GODINE! Biće samo tri dana ledare, a sneg će nas ipak iznenaditi u jednom trenutku! Najnovija detaljna prognoza za decembar!

Vreme luduje!

sneg, Beograd, ljudi, ulice, vreme, Novi Sad
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

* Decembar će biti sa srednjom temperaturom

* Sneg krajem godine

* Prava zima 2020. godine

Ove jesen nas je častila prolećnim temperaturama, a izgleda da će se tako nastaviti i u decembru. 

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), decembar će biti blag sa temperaturama nešto iznad proseka za taj mesec, a čini se da deca neće imati previše šanse za radovanje snegu.

HITNO! OVO JE PETRA, IMA SAMO 3 GODINE I MALIGNI TUMOR NA MOZGU! Majka Daliborka poslala apel: Molim vas, mi nemamo više od koga da tražimo pare, a mogu da je izleče u Parizu!

- U Srbiji se, prema vremenskoj prognozi očekuje decembar sa srednjom temperaturom vazduha za oko stepen i po iznad višegodišnjeg proseka. Srednja decembarska temperatura imaće vrednosti u intervalu od 0°C do 4°C, a u planinskim predelima od -2°C do 0°C. Prognozira se da će srednja maksimalna temperatura vazduha u nižim predelima biti oko 7 stepeni , a u planinskim predelima 1,8°C - kažu iz RHMZ.

Jutra će biti svakako hladnija od ostatka dana, pa se očekuje pojava mraza ujutru tokom većeg dela decembra, kako u gradovima tako i na planinama. Ipak, kada je u pitanju broj ledenih dana, sledećeg meseca će ih biti tek nekoliko. U nižim predelima od tri do šest dana, a na planinama se očekuju oko dve ledene nedelje. Međutim, sneg može već krajem novembra da nas iznenadi.

- Pojava snega se očekuju već ovog meseca i to negde u periodu od 22. do 25. novembra. Ali bitno je napomenuti, da je to samo pojava snega, ne i snežnog pokrivača. Moguće je da ćemo tada videti pahulje tokom noći ili jutra, ali do formiranja snežnog pokrivača u nižim predelima neće doći - pričaju iz RHMZ.

Dakle, na ozbiljniji sneg moraćemo da sačekamo do kraja godine.

ČUDO BOŽJE SE UKAZALO SRBIMA S KOSOVA! Cuckići sekli drva za ogrev, a onda su naišli na poruku od svevišnjeg! (FOTO)

- U decembru uslova za pojavu snega tokom noći i jutra biće u periodu od petog do 12. u nižim predelima. Na planinama preko 1.800 metara nadmorske visine od 18. decembra padaće sneg i formiraće se snežni pokrivač koji bi se mogao kratkotrajno tu zadržati - zaključuju iz RHMZ.

Inače, prosečan datum pojave prvog snega u Beogradu je 23. novembar.

DECEMBAR

Decembar
Decembar, Foto: accuweather

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi