Ulica na Novom Beogradu
Google street view
Ulica na Novom Beogradu

Google street view

Ulica na Novom Beogradu, Foto: Google street view

 

Bandere sa kojih su skinuti poklopci mogu se videti skoro na svakom koraku, u najužem centru grada, na Banovom brdu, Zvezdari, Karaburmi…

- U jednom trenutku sam slučajno video razvaljenu banderu ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici. Prošao sam nekoliko stotina metara, pa ispred zgrade na Trgu Nikole Pašića 6, gde se održavaju sednice Skupštine grada, zatekao još jednu takvu – ispričao je naš sugrađanin Velimir V.

Osim što je ružna slika bandere bez poklopca, to znači i da su električne instalacije iz njih „na izvol’te“, pa ne čudi što su građani zabrinuti, naročito za radoznalu decu.

- Nažalost, nije retka slika sa beogradskih ulica da nedostaju poklopci sa stubova javnog osvetljenja, ali i sa stubova kontaktne mreže. Na meti vandala je, osim poklopaca, i sitan kablovski materijal dostupan unutar stuba. Materijalna šteta u takvim situacijama nije značajna koliko nematerijalna, i činjenica je da je izložena elektroinstalacija nadohvat ruke - rekla je Jelena Dinić iz JP „Javno osvetljenje“.

S obzirom na to da se radi o totalno različitim delovima grada, teško da je reč o vandalima, pa se pretpostavlja da su u pitanju skupljači sekundarnih sirovina.

- Molimo građane da ako ovo primete, prijave kontrolnom centru JKP „Javno osvetljenje“ ili Beokom servisu. Naša ekipa će, u slučaju da je održavanje predmetnog stuba u njihovoj nadležnosti, blagovremeno izaći na lice mesta, sanirati nastalu štetu i obezbediti instalaciju – zaključuju iz JKP „Javno osvetljenje“.