Izvršitelji
Tanjug/ Filip Kraincanic
Izvršitelji

Tanjug/ Filip Kraincanic

Izvršitelji, Foto: Tanjug/ Filip Kraincanic

Naime, neko, ne zna se ko, je na Ružicino ime potpisao ugovor sa internet i TV operaterom SBB i to takav, da je njene podatke i njenu adresu dao za račune i druge troškove, a drugu adresu za isporuku usluga.


- Nisam imala nikakve veze sa SBB-om. Samo mi je jednog dana, niotkuda poštar doneo upozorenje da će mi izvršitelji sa računa skinuti 130.000 dinara, jer, navodno, nisam plaćala račune za internet oko godinu dana - počinje priču za Alo! naša čitateljka Ružica.

Kako kaže, prvo je jedva došla sebi od šoka.

- Ja sam znala da te račune sigurno nisam napravila ja, ali svakako se šokirate u takvoj situaciji i ne znate odmah da li ćete uspeti da se iščupate. Kada sam došla sebi, dobro sam sve pogledala i shvatila da uopšte nije upisana moja adresa za isporuku tog interneta, već neka u Patrijarha Pavla u Rakovici, sa kojom ja nemam nikakve veze - objašnjava ona i dodaje:


- U prvi mah ih moj slučaj nije ni zanimao, ali kada sam unajmila advokata i rešila da idem na sud ako bude potrebno, ustanovili su da je neko, ne zna se ko, lažirao i na moje ime potpisao ugovor. Odnekud je imao moj matični i broj lične karte, lažno se potpisao, a imao je nekoga u ovoj firmi, ko mu je omogućio da to uradi bez mojih dokumenata, mog prisustva ili ovlašćenja!

Zaštićeni kao Alkatraz

Kako Ružica kaže za Alo!, kao da joj nije bilo dovoljno muka i stresa i samo uz tužbu u rukama, kada je pokušala da razgovara sa nekim iz SBB-a nisu je puštali ni da priviri u zgradu.

- Otišla sam da sa njima ljudski razgovaram, izložim im problem koji je nastao zbog njihovog propusta, a oni mi, kao ne znam kome, nisu dali ni da uđem u zgradu - kaže Ružica.

Kako objašnjava Ružica, još jedan pokazatelj da je neko iznutra, iz kompanije, bio umešan u ovu pljačku, shvatila je i zbog činjenice da ovaj operater uvek isključuje usluge onima koji ne plate račun za dva meseca, a „njene“ obaveze nisu bile plaćane gotovo godinu dana.

Na sreću, pravda i istina su izašle na videlo, ali to nije kraj Ružicinim mukama.

- Iako je SBB priznao grešku i rekao da će mi nadoknaditi troškove advokatskih usluga u iznosu od 6.000 dinara još pre nekoliko meseci, to još uvek nisu uradili! Ne znam šta sada da radim, konsultovala sam se sa advokatom koji mi savetuje da ih tužim i za ono što je bilo, jer su mi naneli i stres i maltretiranje, ali i za ovo što je sada, odnosno za kašnjenje novca koji moraju da mi isplate - pita se Ružica.

Žalbe i pritužbe na ovu firmu svakodnevne

Inače, iz dana u dan žalbi na nefer poslovanje kompanije SBB je sve više. Slanje računa i kada je usluga prekinuta, veće cene i promene ugovornih obaveza u sred ugovornog roka samo su neki u nizu tih problema.

Komentari (8)

Brdjanin

07.05.2021 07:18

SBB su lopovi, ove gluposti se desavaju godinama. Tuzite ih i oderite im kozu sa ledja.

Gaga

07.05.2021 08:15

lopovi

miroslav

07.05.2021 11:53

SBB u sirokom luku treba izbegavati i ja sam sa njima imao problema.

svetislav st.

07.05.2021 12:31

Treba ih prijaviti RRA i institucijama koje su im dale dozvole za aktivnosti koje obavljaju sa zahtevom da im se, zbog nefer poslovanja, te dozvole trajno oduzmu.

Stojko

07.05.2021 17:09

@svetislav st. - Prijavi ih ti. Prijavljivala ih grupa građana godinu dana i dobila identičan odgovor od RRA, Ratela i inspekcije ministarstva "SBB kaže da je kvar otklonjen

XXL

07.05.2021 18:35

TUŽBA kao što i sam njen advokat kaže jer delo može da se ponovi kada se najmanje nada. Zašto? Zato što njihovo izvinjenje i tih 6000 dinara prvo ne znači ništa, a ovo drugo nikad neće dobiti ako ih ne tuži i angažuje izvršitelja.

Saša

07.05.2021 18:37

Korisnik sam sbb u Leskovcu preko 15 god. i nisam imao nikakvih problema da njima.

zoki

07.05.2021 19:22

Prošle godine otkazao sbb. Srećni bivši korisnik..