Beograđanin pio kafu u restoranu kad je ugledao kroz prozor decu prosjake, mahnuo im je rukom da uđu unutra, a kasnije ga je konobar porukom na računu ostavio bez teksta!

Scena iz poznatog lokala smekšava i najtvrđa srca!

Kafić
Kafić, Foto: Dejan Briza

Beograđanin koji je želeo da ostane anoniman javio nam se kako bi podelio priču koja mu se nedavno dogodila. 

Naime, naš sugrađanin koji radi u jednoj inostranoj IT kompaniji na Novom Beogradu nije slutio da će mu uobičajena pauza za kafu ostati duboku u sećanju. Izašao je oko 11 časova i otišao u obližnji restoran da popije kafu i doručkuje.

 

Dok je sedeo uz prozor restorana, pogledao je na ulicu. Ravno u oči gledao ga je par gladnih, dečih očiju. U grlu mu je zastala „knedla“. Rukom je pokazao malenom dečaku da uđe u restoran. Mališan je poveo i svoju sestru.

Beograđanin im je rekao da sednu za njegov sto i naruče što god žele. Deca su ga poslušala, naručili su hranu i jeli u tišini. Kada su završili, deca su otišla oprati ruke u toalet i izašla iz restorana. Kada je zatražio račun, usledilo je iznenađenje. Umesto novčanog iznosa na računu je pisalo:

„Nemamo digitron kojim bismo naplatili humanost. Neka ti dobro dobrim bude vraćeno!“, rukom je bilo napisano na računu. Naš sugrađanin je pokušao da sazna ko je napisao poruku i izmirio račun, ali u restoranu mu to nisu mogli niti želeli reći.

 

Čini se, ipak, da se dobro dobrim vraća.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: nedjo
  17/11/2018 - 22:25
  objavite ovo ali prvog aprila
 • Korisnik: ma irs
  17/11/2018 - 19:56
  priča je veći iz priče na to se nije desilo u Beogradu već se desilo u Indiji postavljene je slika čoveka sa dva mala prosjaka nemojte molim vas mi reći da će neki buđovan iz Beograda častiti decu
 • Korisnik: Vladimir
  17/11/2018 - 12:37
  Lepa prica, ali izasao u 11 da doruckuje pa vecerali u tisini? Kao onaj od pre neki dan sto je sluzio vojsku sa 15 godina. U svakom slucaju kao pokusaj da se pokrene humanost u ovom drustvu, dobrodosle su i ovakve price makar i izmisljene. Mozda se neko i zamisli.
  • Sandra @Vladimir
   17/11/2018 - 14:07
   Hvala ti što me nasmija, u pravu si! Suština je da se i na ovakav način može probuditi humanost u nama!
  • rada @Vladimir
   17/11/2018 - 14:45
   Obavezno!!!
  • ja @Vladimir
   17/11/2018 - 15:40
   koliko vidim pise " jeli u tisini"
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi