BEOGRAĐANI SE MASOVNO SELE U OVAJ GRAD! Jeftinije nekretnine, manje saobraćajne gužve, nižI troškovi života, ali to nije sve

Nova poslovna zona, višestruko jeftinije nekretnine, niži troškovi života, manje saobraćajne gužve i činjenica da se do centra prestonice stiže brže nego iz njenih prigradskih naselja, motiv su za preseljenje u grad na Tamišu!

Pančevo
Foto: Shutterstock

U Pančevu se sve češće čuje sintagma „da je grad postao jedno veliko gradilište”. Panoramu ulica prizemljuša, presecaju novoizgrađene zgrade, pa i čitavi kompleksi višespratnica. Sve to bi trebalo da zadovolji narasle apetite domaćeg življa, povratnika iz inostranstva, a najviše novopečenih Pančevaca, dojučerašnjih komšija iz prestonice.

"Potražnja je znatno porasla od kada je otvorena Severna poslovna zona, tu su i  zaposleni stranci u rafineriji, a mnogo je i Beograđana koji sve više odlučuju da se ovde nastane. Potražnja za novim stanovima je skočila, a ponuda nikakva, jer sve što nikne odmah se i proda”, kaže Aleksandar Nikolić, agent za posredovanje u prometu nekretnina i zakup nepokretnosti, vlasnik agencije „Trem 01”.

Najezda Beograđana može se objasniti dramatično različitim cenama kvadrata u dva grada, pa iako su i ovde porasle gotovo za 50 posto, još uvek su znatno niže nego u beogradskom komšiluku, na jedva dvadesetak minuta od Pančeva.

Pančevo
Foto: Alo.rs/J.V.

Novogradnja cveta i u užem gradskom jezgru i na periferiji, cene novih kvadrata kreću se od hiljadu do nezabeleženih 1.400 evra, a najviše se traže garsonjere, jednosobni i luks – stanovi velike kvadrature i oni u blizini jedinog šoping mola, jer se „sve tamo dešava”. 

Novi kupci imaju i nove liste prioriteta. Sve manje se, recimo, ceni fiksni telefonski priključak, a više gledaju godina gradnje i neophodna ulaganja, spratnost i ima li lifta, parking mesta, kablovske pokrivenosti, održavanja i obezbeđenja objekta...

Ni do iznajmljene stambene jedinice u Pančevu nije lako doći. I tu je vidan značajan skok zakupnina, pa je od nekadašnjih stotinak, sada teško naći stan ispod 150 evra, a za velike kvadrature rentiranje dostiže i 250 evra mesečno, plus dažbine i zato i jednih i drugih, u ponudi gotovo i da nema.

Pančevo
Foto: Shutterstock

Dok se za kvadrat u nekim delovima glavnog grada mora dati i nekoliko hiljada evra, to je ovde jedva preko prosečnih hiljadu. Zbog toga, ali i zbog nižih troškova života, odsustva saobraćajnih gužvi i činjenice da se do centra prestonice stiže brže nego iz pojedinih prigradskih naselja, Beograđani sve češće prelaze Dunav i postaju Pančevci.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: DaNe
  14/07/2020 - 19:15
  I kada ga prenasele, postaje Beograd 2.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi