Kiša
Alo!/ Rajko Ristić
Kiša

Alo!/ Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se danas posle podne na jugozapadu i zapadu Srbije, a uveče i noću i u ostalim krajevima. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 5 do 12, najviša od 19 do 24 stepena.

U nedelju oblačno i malo svežije nego danas sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, najviša od 16 do 22 stepena.

Pročitajte još:

 

Kiša se u Beogradu očekuje večeras u 22 sata.

Kako navodi portal Accuweather u Beogradu narednih dana oblačno, kiša moguća u ponedeljak, 6. maja, uz najvišu dnevnu od samo 11 stepeni. U četvrtak, 9. maja, poslepodne moguća kiša, uz 20 stepeni. U utorak i sredu, najviša dnevna temperatura 15 i 18 stepeni, ali oblačno, uz sunčane intervale.

nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi

Tanjug/Jaroslav Pap

nevreme, vremenska prognoza, zima, sneg, hladnoća, kiša, ljudi, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Novom Sadu i okolini kiša se očekuje večeras oko 20 časova.

I u Novom Sadu vreme slično kao u Beogradu. U nedelju do 17 stepeni, ali uz kišu i grmljavinu, u ponedeljak kiša i najviša dnevna temperatura od 12 stepeni. U utorak i sredu 16 i 19 stepeni, ali sa smenjivanjem oblaka i sunca. U četvrtak toplije, 21 stepen, ali uz moguću kišu poslepodne.

Kiša se u Nišu očekuje večeras oko 21 sat.

U nedelju u Nišu 20 stepeni, ali uz moguću grmljavinu i lokalne pljuskove. U utorak u Nišu samo 13 stepeni, uz kišu. U sredu 19 stepeni, uz smenu oblaka i sunca. U četvrtak 22 stepena, ali uz povremenu kišu, tokom prepodneva.

U Kragujevcu se kiša očekuje večeras oko 21 sat.

U Kragujevcu u nedelju do 15 stepeni, navodi Accuweather, uz moguću grmljavinu i kišu. Na Đurđevdan, 6. maja, samo 8 stepeni, kišovito. U utorak i sredu 10 i 15 stepeni, najviše dnevne temperature, s tim što je u utorak moguća kiša, a u sredu se očekuje suvo vreme. U četvrtak 16 stepeni, uz kišu prepodne.

U Novom Pazaru se večeras očekuje kiša oko 21 sat. U nedelju 16 stepeni, uz grmljavinu i lokalne pljuskove. U ponedeljak 12 stepeni, uz povremene pljuskove. U sredu će biti maksimalna dnevna samo 10 stepeni i biće oblačno. U sredu 16 stepeni sa dužim sunčanim intervalima. U četvrtak 14 stepeni, uz povremenu kišu poslepodne.

Kiša

Alo!/Masanori Jošida

Kiša, Foto: Alo!/Masanori Jošida

U Valjevu bi kiša mogla da padne večeras oko 20 sati. Sutra 16 stepeni, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. U ponedeljak samo 9 stepeni, uz oblake, ali i kišu. U utorak 14 stepeni, uz smenu sunca i oblaka. U sredu malo toplije, najviša dnevna 18 stepeni, uz duže sunčane intervale. U četvrtak 19 stepeni, uz moguću kišu poslepodne.

Što se tiče Pirota - u nedelju je na snazi žuti meteo alarm - upozorenje na jaku grmljavinu i nevreme.

Majdanpečanima bi kišobran mogao da zatreba večeras oko 20 sati. U nedelju ih očekuje najviša dnevna temperatura od 16 stepeni, ali uz moguću grmljavinu, u ponedeljak 10 stepeni, uz kišu, u utorak se nastavlja kiša, ali će biti 2 stepena toplije. U sredu 17 stepeni, uz duže sunčane intervale. U četvrtak kiša poslepodne, a temperatura do 17 stepeni.

Padavine se u Negotinu očekuju večeras oko 21 sat. U nedelju 22 stepena, ali je moguća grmljavina praćena kišom. U ponedeljak 17 stepeni, uz lokalne pljuskove, a identično vreme se očekuje i u utorak. U sredu 19 stepeni, uz duže sunčane intervale, a u četvrtak 19 stepeni, ali kišovito.

Za Đurđevdan hladno

Za Đurđevdan, u ponedeljak, kao i narednog dana – biće vrlo hladno za ovo doba godine uz temperature znatno ispod prosečnih vrednosti. U ponedeljak oblačno i još svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u južnim i centralnim delovima zemlje. Uveče i noću u višim planinskim predelima (iznad 1500 m) sneg. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 11, najviša od 11 do 16 stepeni.

 

U utorak oblačno i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u višim planinskim predelima (iznad 1500 m) sneg. Više padavina očekuje se u istočnoj polovini zemlje, lokalno i oko 30 l/m². Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 9, najviša od 10 do 14 stepeni.

U planinskim predelima iznad 1000 mnv u nedelju i ponedeljak padaće susnežica i sneg, a u planinama iznad 1500mnv doći će i do formiranja snežnog pokrivača.

Tako bi u utorak ujutru snežnog pokrivača bilo i u višim planinskim predelima Srbije, ponegde i više od 5 cm, a po optimističnijim proračunima čak i oko 10 cm.

Od sredine naredne sedmice treba očekivati novi i osetniji porast temperatura, tako da bi već od četvrtka, 9. maja maksimalne temperature bile iznad 20 stepeni, a u petak i naredne subote i preko 25 stepeni, piše Vojvodinameteo.rs.

Kiša

Alo!/ Masanori Jošida

Kiša, Foto: Alo!/ Masanori Jošida