ZABRANJENE POSETE ZBOG BOLNIČKE INFEKCIJE Bebe bile na ivici sepse u beogradskom porodilištu! Porodilje ne mogu da priđu svojoj deci!

Novorođenčad koja su bila na ivici sepse sada su bez znakova bolesti

 

Bolnica
Bolnica, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Zbog bolničke infekcije na odeljenju neonatologije beogradske ginekološko - akušerske klinike i dalje zabranjene posete. Novorođenčad koja su bila na ivici sepse sada su bez znakova bolesti.

STRAVA I UŽAS NA KEJU U NIŠU Vladan hodao ulicom iza trudnice koja je odjednom NESTALA! Posle par sekundi začuo se strahovit VRISAK!

Sve bebe na odeljenju neonatologije GAK "Narodni front" kod kojih je iz krvi izolovana bakterija klebsijela pneumonije u stabilnom su stanju. Mere suzbijanja bolničke infekcije, koje se primenjuju od petka, iako od tad nije bilo novih slučajeva infekcije, ostaće na snazi još sedam do 10 dana.

Sve dok se one ne suspenduju, ostaje zabrana poseta pacijentkinjama koje su na bolničkom lečenju u GAK "Narodni front", i redukcija prijema novih pacijentkinja, koja podrazumeva samo prijem visokorizičnih trudnica i porodilja, dok se sve ostale upućuju u druga beogradska porodilišta.

NE UZIMAJTE LEKOVE SA SOKOM Posebno upozorenje pacijentima koji koriste OVE pilule! Omiljena voćka je najveći problem

To su, posle detaljnog čišćenja i dezinfekcije odeljenja na kojem je otkrivena bolnička infekcija, neke od mera predostrožnosti da se u bolnicu ne unese novi izvor zaraze.

Bebe koje su zbog infekcije bakterijom klebsijela pneumonije bile na ivici sepse, prema informacijama iz bolnice, sada su dobro, bez znakova infekcije. Porodilje, međutim, i dalje ne mogu da prilaze svojim bebama, niti odeljenju neonatologije.

Ako se u četvrtak ne potvrde novi slučajevi ovom bakterijom, to će, i definitivno, biti znak da je infekcija suzbijena, jer ističe rok od sedam dana od otkrivanja poslednjih slučajeva infekcije.

ŽARKO JE CELOM SELU POZAJMLJIVAO NOVAC! Pare za sahranu čuvao u koferu preko 50 godina, a onda je primetio nešto čudno!

Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravlje Beograda, kojem je prijavljena bolnička infekcija bakterijom klebsijela pneumonije, i koji sada sprovodi epidemiološki nadzor u GAK "Narodni front", među porodiljama nije bilo slučajeva infekcije tom bakterijom.

Čim je otkrivena bolnička zaraza, bebe koje su bile za otpust dobile su otpusne liste i sa majkama napustile bolnicu.

Jedan broj pacijentkinja je prebačen u druge ginekološko-akušerske bolnice ili druga odeljenja GAK "Narodni front", da bi za vikend mogla da se uradi detaljna dezinfekcija.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi