MARJAN PORODIO SUPRUGU NA PUTU DO NIŠKE BOLNICE "Beba zuri u mene kao da mi kaže: 'TATA, VADI ME'. Nisam stigao ni da se uplašim"

Marjan Petković (32) iz merošinskog sela Balajnac izveo je danas pravi podvig, porodivši svoju suprugu Andrijanu u automobilu kojim je krenuo do porodilišta.

Klinički centar Niš
Klinički centar Niš, Foto: Google street view

Iako bez ikakvog medicinskog iskustva, Petković je porođaj obavio kao pravi profesionalac, pa su i majka i novorođenče u nišku bolnicu stigli u dobrom stanju.

 

Da sve protekne kako treba pripomogla je i babica Natalija Milošević, prijateljica mladog para, koja je Marjanu davala instrukcije telefonom šta da čini u zgodi koja ga je zadesila. Presrećni otac kaže da je beba stigla tako brzo da nije stigao ni da se uplaši.

Vodenjak pukao u automobilu

- Andrijana je preko noći dobila bolove, pa smo čim je svanulo krenuli u susedno selo Batušinac kod Natalije da bi i ona pošla sa nama, jer smo strahovali da će se porođaj desiti na putu do bolnice. Međutim, beba nije mogla da čeka, na ulazu u selo Andrijani je pukao vodenjak, a baš ispred Natalijine kuće viknula mi je da je počela da se porađa. Kada sam se okrenuo ka zadnjem sedištu, video sam da viri bebina glava. Zuri u mene, kao da hoće da mi kaže: "Tata, vadi me" – opisuje Petković rođenje svoje ćerkice.

Beba bebe porodilište
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Marjan je pozvao telefonom Nataliju da bi mu pomogla, da bi na svoj užas saznao da nije kod kuće, jer je pratila sina na ekskurziju.

- Prepao sam se kada sam shvatio da moram sve da uradim sam. Natalija me je umirivala, kazala mi je da uhvatim bebu i pažljivo je izvučem, a da je zatim masiram po leđima kako bi zaplakala. Sve je išlo kako mi je kazala, video sam da je devojčica, umotao je u peškir i dao Andrijani, a ja sam zgazio gas – kazuje presrećni otac.

 

Babica kaže da je Marjan bio usplahiren kada je saznao da ona nije kod kuće.

Čeka se da kum izabere ime

- Rekla sam mu da prvo mora da se smiri i da me pažljivo sluša. Bio je zabrinut jer beba nije odmah zaplakala, pa sam mu kazala da je lupka po leđima kako bi se oglasila što se i desilo. Takođe sam ga uputila da bebu dobro utopli i da je da majci – opisuje Natalija svoju ulogu u nesvakidašnjem porođaju.

Beba Bebe
Beba Bebe, Foto: Shutterstock

Petkovići su ugledna porodica u ovom merošinskom selu gde drže trgovačku radnju. Devojčica koja je juče došla na svet im je treće dete, nakon osmogodišnje ćerkice i šestogodišnjeg sina. Još se ne zna kako će im se novorođenče zvati, jer, kako kažu srećni roditelji, odlučili su da mu ime izabere kum.

Iz niške bolnice saopšteno je da su i majka i beba u dobrom stanju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi