TRAGEDIJA KOD KRUŠEVCA ODNELA DVA MLADA ŽIVOTA Beba tragično stradalih roditelja konačno puštena iz bolnice: Evo ko će odsad brinuti o Vuku

Sinčić ima samo dva meseca

Jovana Milenković
Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

Cela Srbija molila se za zdravlje male bebe Vuka od tri i po kilograma koja je na svet došla na odeljenju hirurgije u Kruševcu 10. januara. Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa kod Kruševca, samo dan nakon porođaja podlegla je teškim povredama u udesu koji se odigrao na putu Kruševac - Kaonik, gde je na licu mesta nastradao njen suprug i otac bebe Stefan Ilić (26).

Pročitajte još:

SAMO FARSA?! KAKVA SRAMOTA... Nišlija se hvalio da je vratio novčanik sa 50.000 evra i dobio samo zagrljaj. Krenulo ga u životu, a onda se SVE OTKRILO

PAZITE SE, POČEO JE VRBOPUC! Uradite jednu stvar da biste imali sreće celog života!

ISKORISTITE DAN! Danas do 21 stepen, a od ponedeljka veliko zahlađenje! U OVIM DANIMA PADA SNEG!

Bebica je urgentno prebačena u Klinički centar u Kragujevcu, a tamo su, kako se pokazalo, molitve i uslišene. Nakon dvomesečne intenzivne terapije u Centru za neonatologiju, stanje bebe je stabilizovano i ona je otpuštena na kućno lečenje. Kako kažu u KC, novorođenče će i dalje biti pod nadzorom lekara, uz odgovarajuću terapiju.

- Beba je primljena u veoma teškom stanju, ali zahvaljujući stručnosti čitavog tima lekara i osoblja Centra za neonatologiju, došlo je do oporavka dečaka, i on je sada dobro, što je najvažnije - kaže dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu.

Jovana Milenković
Jovana Milenković, Foto: Printscreen/facebook

Milenkovići su posvedočili da će se, ukoliko beba dobije životnu bitku u Kragujevcu, zauzeti da mališan dođe kod njih, jer su bili željni i spremni da preuzmu brigu o Vuku. Pod krovom ožalošćene kuće ostao je Jovanin otac Saša Milenković sa svojom majkom Nadeždom i drugom ćerkom, Teodorom (20). Devojka je isto bila u "fijatu" kobnog jutra kada se to vozilo sudarilo sa autobusom prevoznika "Jugoprevoz Kruševac".

Vukov deda, Saša, rekao je da će javiti kakvi su planovi u vezi sa detetom čija se sudbina pratili od prvog dana rođenja. Baka Nadežda, koja je pomagala sinu da podigne dve dobre ćerke, prva je ispričala kako bi željno dočekali dete njihove Jovane, bez koje su zauvek ostali. Nažalost, mlada porodilja nije, kao ni Vukov otac Stefan Ilić, dočekala da vidi sina, kako su se nadali i Ilići iz Parunovca, kod Kruševca.

- Beba je došla na svet carskim rezom, sa znacima loših vitalnih parametara, i odmah je reanimirana - posvedočili su kruševački lekari.

Istraga u OJT

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu istražuje saobraćajnu nezgodu, a saobraćajno-tehničko veštačenje bilo je povereno Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Kako se saznaje, vozač autobusa B. J. bio je u pritvoru do 31. januara.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi