NATO ĆE NAM UBIJATI DECU JOŠ 150 GODINA "Beba stara dva dana imala kancer na kičmi. Kod druge sam pronašao rak u usnoj duplji, a kod treće..."

Procene stručnjaka o štetnosti NATO bombardovanja 1999. godine ukazuju na to da će srpsko stanovništvo posledice osiromašenog uranijuma i grafita trpeti još vek i po!

Bombardovanje, NATO, RTS
Bombardovanje, NATO, RTS, Foto: Alo!/EPA

Pun intenzitet posledica zračenja trajaće sve do 2149. godine, a zatim će polako, u narednih 30 godina početi da opada.

 

Prema nekim procenama, u Srbiji će zbog NATO bombardovanja sve do sredine sledećeg veka biti povećan broj obolelih od karcinoma. Osim toga, raste i broj beba koje se rađaju sa deformitetima. Nebojša Srbljak, kardiolog i predsednik udruženja ''Milosrdni anđeo'', kaže da je na KiM od 1999. do sada broj obolelih od raka porastao za 200 odsto.

- To je direktna posledica otrova iz NATO bombi. Štetu ćemo trpeti ukupno 150 godina - kazao je Srbljak, koji se 20 godina bavi izučavanjem posledica NATO bombardovanja na zdravlje stanovništva.

Mnogo je primera koji pokazuju čime su nas agresori bombardovali od 24. marta do 10. juna 1999. godine, ukupno 78 dana. Vlastimir Cvetković, čuveni kardiolog iz Kosovske Mitrovice, kaže da je kod bebe stare dva dana pronašao kancer i da je to direktna posledica bombardovanja.

 

- Beba stara dva dana imala je kancer na kičmi. Kod druge bebe pronašao sam kancer u usnoj duplji, kod treće na štitastoj žlezdi, jednom dečaku je rak zahvatio kosti... Mnogo je takvih primera koji pokazuju šta nam je NATO uradio, a nažalost imaćemo priliku da i u narednom periodu vidimo šta nam i dalje radi jer se štetnost uranijuma i grafita još oseća - kaže dr Cvetković za "Alo!" i dodaje da broj obolelih od kancera raste i na jugu Kosova i Metohije.

 

- Na jugu KiM se to krije, takva im je politika, ali mnogo je Albanaca koji dolaze kod nas i leče se na severu - kaže doktor Cvetković, koji je odnedavno u penziji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi