"PAS JE ZASTAO, POČEO DA LAJE, DA ME VUČE..." Ispovest žene koja je našla bebu na pragu crkve u Čajetini nateraće vas da se zapitate samo jedno

Beba stara tek nekoliko sati nađena je ispred vrata Crkve Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini.


Beba na pragu crkve
Beba na pragu crkve, Foto: Privatna arhiva

Prema rečima svedoka ovog događaja, beba je ležala na otiraču ispred vrata crkve, tiho plačući, nezaštićena od hladnoće i pasa lutalica. Bila je uvijena u beli čaršav, a na sebi je imala neko tanko odelce.

 

Tihi plač bebe je čula prolaznica, koja živi u blizini crkve.

Dečak je dobro

Iz opšte bolnice u Užicu za „Alo!“ kažu da je beba primljena na odeljenje neonatologije juče oko 7.45 sati.

- Beba je dobro. Dečak je, težak tri kilograma, u dobrom opštem stanju, terminska beba. Pratimo mu stanje. Verujemo da je star svega nekoliko sati, ali će svakako biti sprovedeni pregledi - kažu u bolnici.

- Izašla sam iz zgrade oko pola sedam, povela sam psa u šetnju. Pas je zastao kod crkve, počeo da laje i da me vuče ka crkvi. Krenula sam za njim u portu, a onda na pragu crkve ugledala mali beli zamotuljak i u njemu bebu. Pošto se crkva i parohijski dom naslanjaju jedno na drugo, odmah sam otrčala do parohijskog doma i pozvala sveštenika Petra Lazića i njegovu suprugu - priča za „Alo!“" Nada Milošević iz Čajetine, koja je pronašla bebu.

-Sveštenikova supruga ostala je da čuva bebicu na pragu crkve, a otac Petar i ja smo otrčali do policije i bolnice. Ubrzo su stigli lekari i bebica je zbrinuta - kaže naša sagovornica i dodaje da su tek kasnije saznali da je u pitanju dečak, težak tri kilograma.

Kako kažu očevici događaja, sveštenikova supruga, pre nego što je Nada zakucala na vrata, spremala je svoju decu za vrtić, a kada je ugledala bebu ispred vrata, od silnog šoka pala je u nesvest.

 

Meštani kažu i da je Čajetina mirno mesto i da se ovakve i slične stvari nikada nisu dešavale.

Plač ostavljene bebe drugačiji

Dok brigu o napuštenoj bebi ne preuzme Centar za socijalni rad, ona se nalazi na odeljenju neonatologije u okviru porodilišta. Jedna od sestara u razgovoru za „Alo!“ otkriva da se plač ostavljenih beba razlikuje.

- Plač ostavljenog deteta je bolniji i duži. Ovaj plač kao da traži zagrljaj, ljubav - kaže ona.

Jedan od Čajetinaca misli da je beba ostavljena baš ispred crkve jer narod ima veliko poverenje u ovu instituciju.

- Još jedan razlog, koji svakako ne treba prenebregnuti, jeste i to što crkva u Čajetini nije pokrivena video-nadzorom. Sve druge zgrade, počev od opštine, Doma zdravlja, do Doma kulture, imaju kamere - objašnjava on i napominje da je bebu ispred crkve ostavio sigurno neko ko je tu činjenicu znao.

- Ipak, naspram crkve postoji objekat s kamerama, koje su zabeležile da se oko 5.50 ispred crkve zaustavio jedan stari „audi“ iz kojeg je izašla žena. Automobil se zadržao nekoliko trenutaka, a potom otišao - tvrde meštani.

Policija je juče tokom dana pregledala teren, a građani Čajetine su uvereni da će se vrlo brzo znati ko je na crkvenom pragu ostavio bebu koja nije imala snage ni pošteno da zaplače.

 

Pratite nas na InstagramuFejsbuku

 

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: šone
  10/10/2018 - 09:32
  Biće on snaga i mišići možda bolje prodaje u životu.
 • Korisnik: Manja
  09/10/2018 - 22:09
  Tuga! Ali, ima Boga. Koliko god je ne human i strasan gest,ostavljen je pred svetinjom-nije mu oduzet zivot,tako da se nadam da ce ga opet Bog pogledati i omoguciti dobar i srecan zivot.Srce malo,zelim ti svu srecu ovog sveta💖
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi