Trepča
RINA
Trepča

RINA

Trepča, Foto: RINA

Ove godine očkujemo najviše turista iz naše zemlje, zbog celokupne situacije. Međutim, već su se najavile i grupe turista iz Rusije koji tradicionalno deo svog odmora provode u Gornjoj Trepči. Pored lekovite vode, koja je blagotvorna za brojna oboljenja, gosti imaju priliku i da uživaju u svim lepotama zapadne Srbije, jer sa ovog mesta se može obići i Ovčarsko-kablarska klisura, kao i brojni manastiri koji se nalaze u blizini“, izjavio je za RINU, Nenad Mladenović direktor marketinga u Atomskoj banji Gornja Trepča.

Trepča

RINA

Trepča, Foto: RINA

 

Voda je blago radioktivna, izvire iz dubine zemlje i pored uobičajenih minerala poput kalijuma, natrijuma, hlora i drugih, sadrži i veoma retke hemijske elemente cezijuma, rubudijuma, titana, urana i radijuma. Temperatura vode konstantno je 28 stepeni, a oporavak upravo u ovoj banji traže brojni domaći, ali i strani gosti”, izjavila je za RINU dr Lidija Bursać Obradović, direktorka Specijalne bolnice Gornja Trepča.

Najčešće na ovu adresu u srce Srbije stižu pacijenti koji imaju neurološka, reumatska i oboljenja perifernih krvnih sudova. Banjska voda olakšava im simptome i omogućava da žive kvalitetenije bez obzira na zdravstvene probleme koje imaju.

Trepča

RINA

Trepča, Foto: RINA

 

Nema tog pacijenta koji se u banju Gornju Trepču nakon jednog dolaska nije ponovo vratio. Mnogi od njih došli su čak sa dva štapa, a kući se vratili bez ijednog. Mir i tišina, svež vazduh i delotvorna voda ono su što privlači i iznova vraća goste, za koje je i “Gardijan” napisao da sa ovog mesta odlaze “sijajući”.

PROČITAJTE JOŠ