SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU Ana Brnabić porodicu Savić lično zvala telefonom zbog oduzimanja devojčice! Evo šta ih je tačno pitala

Premijerka je pitala o čemu se tačno radi u konkretnom slučaju.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom sa Borisavom, ocem deteta, koje su radnici Centra za socijalni rad iz Subotice oduzeli 8. juna, iako je imao pravosnažno rešenje o usvojenju.

- Javila nam se premijerka Ana Brnabić i pitala nas o svemu što nam se desilo prethodnih dana - kaže Borisav Savić, otac devojčice koje je pre pet dana vraćena u hraniteljsku porodicu, pošto je kod Savića provela prethodnih osam meseci, prenosi Kurir

Prema njegovim rečima, premijerka je pitala o čemu se konkretno radi u našem slučaju.

- Objasnio sam joj našu stranu priče. Pažljivo je saslušala, a onda rekla da će sačekati izveštaj zaštitnika građana Zorana Pašalića. Rekla nam je da za sve moguće kasnije informacije možemo da joj se obratimo ako nam budu trebale. Takođe, navela je da ona ne može lično da pomogne, jer nema ingerencije za to, ali sam imao utisak da je bila puna empatije. Razumela je problem - opisao je Savić taj važan razgovor.

Podsetimo, porodica je ostala bez devojčice, čije je usvojenje dobila polovinom maja rešenje Centra za socijalni rad jer je neko napravio propust tokom odlučivanja da se dete dodeli njima. Naime, niko nije uočio da je majka starija od devojčice satarije od devojčice više od 45 godina, dok procedura nalaže ne veću razliku u godinama između usvojitelja i usvojenika od 45.

U međuvremenu, smenjena je direktorka Centra za socijalni rad u Subotici, a porodica je juče bila na sastanku u Ministarstvu za rad, ali i kod zaštitnika građana Zorana Pašalića.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi