Zlatibor Lončar
Printskrin
Zlatibor Lončar

Printskrin

Zlatibor Lončar, Foto: Printskrin

Lončar je naveo da će Srbija uraditi sve da svojim građanima omogući ne samo jednu, nego više vakcina koje prođu sve testove i dobiju dozvolu.

Ministar zdravlja je, gostujući na televiziji Pink, obrazložio da će se to učiniti da „ne bismo imali raznorazne teorije, tipa uzeli su od ovog, od onog...“.

- Pokušaćemo da obezbedimo što više vakcina i onda će naši građani moći da izaberu, ali na prvom mestu sve te vakcine moraće da budu bezbedne i da imamo crno na belo da ne izazivaju ništa loše, a da daju rezultat - istakao je Lončar.

Da li biste se dobrovoljno vakcinisali?

 

On je ukazao da je vakcinacija trenutno jedna od najvažnijih tema u svetu i dodao da velika čast što je Svetska zdravstvena organizacija uputila poziv Srbiji da predsedava konferenciji o imunizaciji, kojoj će prisustvovati ministri iz raznih zemalja.

- Srbija će biti predsedavajuća, a doneće se odluka kako i šta će se raditi sa vakcinacijom do 2030. godine - rekao je Lončar, a preneo Tanjug.

Lončar je apelovao na sve građane da sačuvaju i sebe i druge tako što će da nose masku, poštuju fizičku distancu, izbegavaju gužve...

- Da uradimo sve da situaciju stavimo pod kontrolu, da na jesen sprečimo spajanje sezonskog gripa sa virusom korona, a to ćemo učiniti primenom istih ovih mera. Tu imamo i dodatnu pomoć jer će moći da se primi vakcina protiv sezonskog gripa koja se dobro pokazala, a koja će u Srbiji biti od 1. oktobra - dodao je ministar zdravlja.

PROČITAJTE JOŠ: