Rzav, Arilje
PrintscreenYoutube
Rzav, Arilje

PrintscreenYoutube

Rzav, Arilje, Foto: PrintscreenYoutube

Da su policajci ljudi koji tuđi život stavljaju ispred svog, svedoči i najnovija priča iz Arilja. Darko Popović (24), policajac iz Arilja, ni trenutka nije razmišljao kada je skočio u reku da spasi mladića koji se davio u reci Rzav. Sama pomisao da ste nekome spasili život svakako je za divljenje, ali ovaj mladi ariljski policajac ne misli tako. On sebe ne smatra herojem i kaže da je samo radio svoj posao.

- Nisam imao vremena da tražim neki pristupačniji prilaz pa sam se spustio strmom stazom. Ugledao sam u reci jednog momka koji je izgledao kao da ne diše, ali i jednog dečka koji pokušava da mu pomogne - počinje svoju priču skromni Darko Popović, policajac iz Arilja, koji je pre dva dana iz hladnog Rzava spasio čoveka kojem je pozlilo.

Nijednog trenutka ovaj mladi čovek nije razmišljao o sebi. Sa željom da što pre stigne do reke i pomogne trčao je kroz šiblje i granje, pocepao uniformu, izgrebao se, ali nije odustajao. Ukazali su mu prvu pomoć, a u glavi mu je bila samo jedna misao – da spase čoveka iz reke.

- Za nekoliko trenutaka stigla je i Hitna pomoć. Taj momak i ja smo uzeli davljenika u naručje i izneli smo ga uz padinu i na nosilima ga doneli do saniteta - priča Darko.

Ovaj hrabri ariljski policajac kaže da se u ovakvim trenucima pomešaju i strah i uzbuđenje, a adrenalin tera da se reaguje brzo. U svojoj karijeri imao je i ranije ovakvih sučajeva, ali ne misli da je uradio ništa vredno divljenja.

policajac

PrintscreenYoutube

policajac, Foto: PrintscreenYoutube

- Želim da kažem da su za mene najveći heroji taj maloletni dečak i jedan profesor koji su pomogli do dolaska policije i hitne pomoći i koji su reanimirali utopljenika. Ja ne mislim da sam heroj i smatram da sam samo radio svoj posao jer je briga o građanima naš posao - poručuje ovaj ariljski policajac.

Mladić kojeg je Darko spasio u Arilje je stigao sa Kosova i Metohije sa porodicom gde je radio u nadnici. U teškom stanju je prebačen u užičku bolnicu, ali je njegovo stanje sada stabilno i nije životno ugrožen. Darko još uvek nije stupio u kontakt sa čovekom kojem je spasio život, ali veruje da je srećan kraj ove drame na Rzavu siguran temelj za jedno novo, sasvim neočekivano i verovatno dugovečno prijateljstvo dvojice mladih ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Vladan

31.07.2020 09:09

Živ i zdrav bio i da te sreća prati.ima li ište lepše od toga da nekom spasiš život...