MARIO SPASIĆ: "Iza napada na zdravstevni sistem Republike Srbije stoje interesne grupe koje za cilj imaju neosnovano bogaćenje"

Zaustaviti neosnovane napade na zdravstveni sistem

Mario Spasić
Mario Spasić, Foto: Printscreen youtube

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost sa zabrinutošću konstatuje da je primetan potpuno nesuvisli napad na zdravstveni sistem Republike Srbije, koji je kulminirao navodom korupcionaškom aferom Zorana Gojkovića, pokrajinskog sekretara za zdravstvo.

Da li se pridržavate propisanih epidemioloških mera?

Ukupan broj glasova: 18

  • Da: 72% (13)
  • Ne: 11% (2)
  • Uglavnom: 17% (3)

Mario Spasić, generalni sekretar:

"Primetan je trend iznošenja neistina i poluistina od strane navodnih istraživačkih novinara, koji za cilj imaju potpuno urušavanje poverenja građana u zdravstveni sistem Republike Srbije koji nesumnjivo u nadljudskim naporima pokušava da epidemiju, mesecima unazad, stavi pod kontrolu. Pored navodnog nedostatka medicinske i zaštitne opreme u Kliničkom centru Vojvodine, stalnih pritisaka na Republički fond za zdravstveno osiguranje oko neophodnih javnih nabavki i stalnih osporavanja odluka Kriznog štaba, poslednja u nizu laži jeste ta da je navodna sestra Zorana Gojkovića, pokrajinskog sekretara za zdravstvo u AP Vojvodine, u poslu sa RFZO. Istraživanjem podataka u vezi ove vesti zaključili smo da je ovo lažna informacija, jer se brat vlasnice firme iz Šapca, koja je glavna uloga u tekstu, jednostavno samo isto zove kao pokrajinski sekretar i da nikakva druga veza ne postoji.

Bilo kako bilo, jasno je da iza napada na zdravstevni sistem Republike Srbije stoje interesne grupe koje za cilj imaju neosnovano i enormno bogaćenje, na koji način žele da budu deo profita i to bez poštovanja zakonskih procedura. Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, odnosno ministra Zlatibora Lončara i sekretara Zorana Gojkovića, kao i RFZO i direktorku Sanju Radojević Škodrić, kao i svo medicinsko i nemedicinsko osoblje treba pohvaliti i zaštititi od nezakonitih pritisaka navodnih novinara koji, plasirajući laži, žele da dobiju publicitet."

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi