Nina Aralica
Alo.rs
Nina Aralica

Alo.rs

Nina Aralica, Foto: Alo.rs

Nina Aralica, direktor Alo.rs

Dugo smo slušali o koronavirusu, bez potresanja, sa stavom: „Ma to je tamo negde, neće nas”. Bili smo neopterećeni i nespremni da se suočimo sa svim onim što je pandemija kao vrtlog donela sa sobom u Srbiju: vanredno stanje, policijski čas, odvajanje od porodice, prijatelja, sunca i ulice. Surovo nas je podsetila koliko je civilizacija krhka i da smo zalutali u preteranom konzumerstvu. Zaboravili smo jednostavne, iskonske vrednosti. Slavili smo krsne slave po kafanama, punili ormane brendiranom garderobom, jurili od frizera do masera, ne razmišljajući šta je stvarno važno. Sada smo svi naterani da se suočimo sa sobom, da shvatimo da možemo bez svega što nam je u garderoberu ili novčaniku i da iz ovoga izađemo kao bolji ljudi.

Želim nam svima da iskoristimo ovo vreme da pročitamo neku davno kupljenu knjigu, pogledamo film sa bližnjima i da ne dozvolimo strahu da uzme najbolje od nas. Baš kao što je Džoni Štulić rekao: „Uradi nešto za svoju savest, ne misli da si sam, kreni oštro, uzmi stvar u ruke, zaboravi na strah...”

Mirko Podraščić, novinar Alo.rs

Mirko Podraščić

Alo.rs

Mirko Podraščić, Foto: Alo.rs

Novinarski posao je dinamičan i uzbudljiv. Novonastala situacija je povećala tu dinamiku, a nama pomogla da posao usavršimo. Donela je i nove izazove i rad od kuće, koji je zvučao nezamislivo. Ipak, ništa nije teško kada je tu dobar tim. U redakciji smo bili kao mala porodica, a onda nas je korona u momentu razdvojila. Zahvaljujući slozi uspevamo da posao obavljamo i kada nismo skupa, a učimo i da više cenimo život. Pokazali smo i sebi, a i svojim čitaocima da nije važno odakle radimo, već da radimo zajedno.

Tagovi