OPASNO PO ZDRAVLJE Ako vam konobar donese čašu mlake vode, ODMAH JE VRATITE!

Ovo je jako važno, pogotovo na letnjim, paklenim vrućinama

Kafić
Kafić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Kada naručujete piće ili hranu u restoranima i kafićima, obično obraćate pažnju samo na hranu ili “glavno piće”, a to je najveća greška i potencijalno najveći rizik za vaše zdravlje.

Stručnjaci kažu da se najveći broj bakterija i potencijalnih opasnosti po vaše zdravlje nalazi u onome što dolazi kao pratilac onoga što ste naručili – u čaši vode sa česme.

 

Jedna od najopasnijih stvari koju možete konzumirati u restoranu ili kafiću je “česmovača”.

Sve što neko vreme stoji na temperaturi između 40 i 140 stepeni ima visok potencijal za prikupljanje bakterija. Ako voda već neko vreme stoji na vašem stolu ili vam konobar donese mlaku vodu, tražite novu čašu.

Čaša u kojoj se nalazi mlaka voda može biti pravi izvor zaraze, važno je da budete oprezni kako biste sačuvali svoje zdravlje, pogotovo na ovim vrućinama kada bakterije bujaju na sve strane. Osim toga, mnogi kafići i restorani prodaju flaširanu vodu, pa nemaju odgovarajuće sisteme za prečišćavanje vode.

 

Osim toga u jednom istraživanju koje je obuhvatilo nekoliko restorana brze hrane u Americi otkriveno je da je led za hlađenje pića sadržavao više bakterija nego što ih je bilo u toaletima tih restorana. Razlog za to je što se on pravi od vode sa česme

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi