Učionica klupa škola
Dejan Briza
Učionica klupa škola

Dejan Briza

Učionica klupa škola, Foto: Dejan Briza

Đaci prvaci OŠ "Dragojlo Dudić" iz malog Mokrog Luga nedavno su išli na jednodnevni izlet ili, bolje rečeno, u posetu Zoološkom vrtu, a za to su roditelji morali da izdvoje po 1.000 dinara.

"U tu cenu ulazio je prevoz autobusa od naše škole na Zvezdari do Zoološkog vrta u centru grada i karte. Cena grupne ulaznice za Zoo vrt je 240 dinara po detetu. nije li onda 1.000 dinara malo previše", pita se roditelj čije dete pohađa ovu školu.

A kad je organizovan prevoz u pitanju dovoljno je pomenuti da je škola u Makrom Mokrom Lugu od Kalemegdana, gde se nalazi carstvo životinja, udaljena 9 kilometara.

Pročitajte još:

"Oni nisu kupovali nikakve ulaznice, nije ima bila organizovana užina, a ni ručak. samo su imali organizovan prevoz autobusom do Oplenca. Izlet je trajao 5 sati, od 9 ujutru do 14 časova. Mislim da je to neosnovano skupo, pogotovo danas u ova teška vremena", kaže jedan od roditelja.

U školi tvrde da cena ovih izleta nije njihova odluka nego prethodnog direktora Đure Kostića koji je podneo ostavku.

"Sve što je započeto od javnih nabavki do drugih odluka određeno je tokom njegovog mandata. Ja sam na ovoj funkciji od 10. oktobra i meni se do sad niko nije žalio. Treba uizeti u obzir da je u cenu izleta uključena agencija koja sve organizuje, a i dnevnice koju nastavnici dobijaju. raspored izleta sam zatekla kada sam došla na fuknciju i sve je unapred zakazano", rekla je nova direktorka OŠ "Dragojlo Dudić" Danijela Pavić.

Komentari (1)

ja

23.10.2018 17:30

nastavnici sebi odredili dnevnice kao da rade u rudniku sramota