tito
Foto: Printscreen/Youtube/RTS Obrazovno-naučni program

Josip Broz Tito je iz pet brakova (tri zvanična) imao dvoje dece, sinove Žarka i Aleksandra Mišu, i šestoro unučića, Josipa Jošku, Zlaticu, Edvarda, Svetlanu, Aleksandru Sašu i Andreja.

O Miši ni traga ni glasa

O njegovom mlađem sinu Aleksandru Miši gotovo se ništa ne zna, budući da već nekoliko godina živi daleko od očiju javnosti. Mišo je u braku sa Mirom dobio ćerku Sašu Broz, koja je veoma aktivna na svom profilu na društvenim mrežama, te pratioce obraduje i porodičnim fotografijama.

Porodične slike

Saša Broz je objavnila sliku sa svojim ocem Mišom, poovodm njegovog 83. rođendana, a pomenuta fotografija privukla je veliku pažnju javnosti.

"Slavili smo rođendan. Tatin. Osamdeset i treći pa sad Vi vidite kako stoje stvari", napisala je ona u opisu footgrafije, a komentari nisu izostali, među kojima su se isticali i oni gde kažu da je "Mišo slika i prilika oca".

Naime, Saša je svoju karijeru izgradila kao pozorišni reditelj, a jednom prilikom za "Gloriju" izjavila je da: "Čovek mora da bude u stanju da se vodi tokom godina, ali porodica je uvek tu da ti čuva leđa".

Ko je Mišo Broz?

Aleksandar Mišo Broz rođen je u Titovom braku sa njegovom drugom suprugom, Mariborčankom Hertom Has. Kao i njegov otac, i sam se upustio u politiku, ali i privredu. 80-ih i 90-ih godina bio je na najvišim pozicijama u energetskoj kompaniji INA.

Nakon osamostaljenja Hrvatske, na preporuku tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, postao je prvi savetnik hrvatskog ministra spoljnih poslova. Potom je radio kao savetnik ministra u hrvatskim ambasadama u Rusiji i Egiptu i kao hrvatski ambasador u Indoneziji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading