Pljusak u Beogradu
Foto: Alo/Alo

Meteorolog Ivan Ristić najavio je da nam u toku dana stižu kiše na jugu, jugozapadu i zapadu naše zemlje, a kišni oblaci stići će čak do Beograda, pa je moguće da se i u prestonici predveče sruči kiša.

Nakon sparnog jutra i vlage koja je u većini gradova bila čak 100 posto, što se retko dešava i zimi, osveženje stiže na zapad, jugozapad i jug Srbije, najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

- Može biti i problema, jer će tačno od podneva početi razvoj konvektivnih oblaka, koji mogu da porastu u nepogode i možemo opet slušati o velikom i krupnom gradu i problemima - kaže meteorolog Ivan Ristić.

Podsetimo, i RHMZ je upalio alarm za celu Srbiju, ali posebno i za Beograd.

Priboj, Novi Pazar, Zlatiborski okrug, moguće čak i Osečina u najvećoj su opasnosti i danas, ističe meteorolog.

- To je sporo pokretna oblačnost koja će polako ići ka Beogradu i centralnoj Srbiji. Modeli daju da će tačno kod Beograda stati. Ali postoji šansa da i u Beogradu oko 19 ili 20 časova bude po koja kap kiše ili čak i pljusak. Međutim, još nismo sigurni da li će se to desiti - kaže Ristić za "Jutro na Blic"

I narednih dana biće nestabilno i promenljivo vreme u celoj zemlji, a najviše padavina, prema prognozi Ristića biće u sredu i četvrtak.

- Tada bi trebalo da bude istaknuto i upozorenje na veliku količinu padavina i mogućnost nepogoda. Znači sreda i četvrtak očekujemo veliku količinu padavina. Temperatura će definitivno pasti u četvrtak! Biće oko 25 stepeni sa kišom - kaže Ristić.

Stabilizacija i skok temperature za vikend, novi toplotni talas u julu

- Za vikend ide ponovna stabilizacija vremena i skok temperature na 35 stepeni. A od prvoj jula dolazi promena vremena, kroz Bečka vrata dolazi hladniji vazduh. Temperatura će pasti početkom jula, kretaće se između 25 i 30 stepeni, ali sa mnogo manje vlage. Ovo sada je kao da smo u prašumama. Afrički ciklon se povlači definitivno. Imaćemo odmor od njega i tek u drugoj polovini jula možemo da očekujemo njegov povratak. A temperature oko 40 stepeni možemo da očekujemo oko 24. jula - kaže Ristić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading