Promo
Foto: Promo/Promo

Dana 22. 6. 2024. godine na Zadušnice na snazi će biti zabrana ulaska motornim vozilima na groblja i to prema sledećem rasporedu:
·        Na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 16:00 časova.


·        Na groblju Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 15:00 časova.


·        Na Novom groblju i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom čitavog dana, kao i narednog dana 23.06.2024. godine.


·        Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, odnosno  ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.
 
Za posetioce grobalja koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači, i Novoj Bežaniji, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će za Zadušnice u subotu 22. juna 2024. godine saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 07:00 do 15:00 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, za Zadušnice 22.juna.2024.godine), biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća, u periodu od 07:00 do 15:00 časova.
 
UPOZORENJE NA NESTABILNE SPOMENIKE


JKP „Pogrebne usluge“ Beograd apeluje na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima na Zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, posebno na starijim grobljima u nadležnosti prduzeća. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji odrđen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i  NESTABILNI, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno skrećemo pažnju roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Podsećamo da je na groblje zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica. Ukoliko uočite opasnost od pada spomenika, molimo Vas da o tome obavestite Upravu groblja (ili se obratite na adresu elektronske pošte info@beogradskagroblja.rs).

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading