VREME JE VRLO OPASNO! IMAĆEMO MIKS TRI POJAVE! RHMZ upalio najviši stepen upozorenja, u ovim gradovima najkritičnije!
FOTO: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

- U subotu i nedelju, 22. i 23. juna na teritoriji Srbije nestabilno sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova, i to sutra sa najvećom verovatnoćom u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a u nedelju u centralnim, južnim i istočnim krajevima - navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ koje je izdato u 11. 58 sati.

Vremenska prognoza

RHMZ

 

U istom upozorenju RHMZ podseća se i na izražen toplotni talas koji je na snazi u našoj zemlji.

- Danas i sutra, 21. i 22. juna pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni. U nedelju, 23. juna i početkom naredne sedmice manji pad temperature na vrednosti od 28 do 34 - navodi se na sajtu RHMZ.

Dodaje se da će u Beogradu danas i sutra maksimalna temperatura biti do 38 stepeni, a zatim će biti uglavnom u intervalu od 28 do 31 stepen uz nastavak tropskih noći.

Vremenska prognoza

RHMZ

 

Meteoalarm negde i zbog tri pojave

Širom Srbije upaljeni su meteoalarmi - danas u celoj Srbiji zbog velike vrućine, s tim što je veći deo Srbije u crvenom, odnosno najvišem nivou upozorenja, dok su samo Banat, Istočna Srbija i Jugozapadna Srbije u narandžastom upozorenju.

Vremenska prognoza

RHMZ

 

 

Sutra, u subotu, u crvenom su zbog vrućine Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna Srbija i Kosovo i Metohija. Ostatak zemlje je u narandžastom, ali zato se upozorenju za vrućinu priključuju još i upozorenja za pljuskove i grmljavinu, tako da je u nekim delovima Srbije upaljen alarm zbog tri pojave.

U nedelju je veći deo u narandžastom upozorenju, takođe u mnogim delovima zbog tri pojave - vrućine, pljuskova i grmljavine.

Vremenska prognoza

RHMZ

 

Šta znači crveno upozorenje

"Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", navodi se na sajtu RHMZ.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading