Uskršnji praznici na Zlatiboru
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Komunalno javno preduzeće "Zlatibor" reagovalo je na prizor koji je zgrozio posetice ove planinske lepotice i pozvalo na odgovorno ponašanje građana.

Naime, na društvenoj mreži Fejsbuk, umesto letnje idile i suncem okupanih prizora, sa Zlatibora ovih dana stižu nemile fotografije.

Zbog štete na parkovskom mobilijaru, sveže saniranim autobuskom stajalištima i u bašti ispred tržnog centra moralo je da reaguje i Komunalno javno preduzeće "Zlatibor", kada su videli kako se građani i turisti ophode prema javnoj imovini.

- Očuvanje javne imovine je od suštinskog značaja za kvalitet života u našoj zajednici. Javna imovina, uključujući parkove i parkovski mobilijar, igrališta i sve druge infrastrukturne elemente, pripada svima nama i služi za poboljšanje svakodnevnog života svih sugrađana - navodi u saopštenju Komunalno javno preduzeće "Zlatibor"

- Nažalost, dešavaju se incidenti kojima se pokazuje da se naša zajednička dobra ne tretiraju uvek s dužnim poštovanjem. Vandalski čin koji se dogodio prethodnih dana na više lokacija rezultirao je značajnom štetom, uključujući uništenje dve drvene pečurke u parku naselja Đurkovac, ispisivanje grafita na tek saniranim autobuskim stajalištima u Čajetini, vađenje sadnica sezonskog cveća u tržnom centru na Zlatiboru, kao i lepljenje izbornih plakata na komunalne posude i reciklažna ostrva", pišu iz KJP "Zlatibor" na svojoj Fejsbuk stranici.

Uz objavu na Fejsbuku priložene su i nemile fotografije koje pokazuju učinjenu štetu, uz napomenu da će ona zahtevati značajne resurse koji su mogli da budu bolje iskorišćeni za unapređenje zajednice.

 

 

- Pozivamo sve građane na saradnju i odgovorno ponašanje kako bismo zaštitili i sačuvali našu javnu imovinu! - zaključuju iz KJP "Zlatibor".

Pojedini korisnici društvene mreže Fejsbuk takođe su reagovli na ovaj sraman čin na Zlatiboru.

 - E bruka i sramota - najveo je jedan korisnik

- Sramota ko to radi - navodi se u drugom komentaru.

(Blic)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading