Otac Predrag Popović
Foto: Printscreen/Printscreen

Teška saobraćajna nezgoda dogodila se kod Velike Plane, kada se putničko vozilo, iz za sada neutvrđenih razloga, zakucalo u zadnji deo kamiona ispred crkve. Naš čuveni sveštenik, otac Predrag Popović, svedočio je jezivom prizoru i do detalja opisao kako se sve odigralo. Pukom srećom izbegnuta je velika targedija, a on je iskoristio priliku i apelovao na sve da na treba da voze brže od života!

- I tako.. Kao i svako jutro bratija se okupila na molitvi. Nakon jutarnje molitve izađosmo ispred hrama da u hladovini lipa popijemo čaj i kafu i porazgovaramo, kao i svako jutro. No ovog jutra naš razgovor je prekinuo teški udes ispred porte. Jak udarac i oblak prašine. Poskakasmo da vidimo šta se desilo - počeo je sa pričom otac Peđa.

Kako je objasnio, kamion sa peskom je ulazio u portu, zbog radova koje imamo, a auto iz pravca Palanke je punom brzinom udario u zadnji deo kamiona. U njemu su se nalazili stariji čovek i žena.

- Bez kočenja pri velikoj brzini, možda i zaslepljeni od sunca udarili su suvozačevom stranom i zarotirali se za 360° - nastavio je.

Ljudi koji su se našli na licu mesta munjevito su reagovali, dok su ostali zvali hitnu, sveštenik je prišao automobilu i imao je i šta da vidi.

 

 

- Čovek svestan sa dubokim posekotinama glave. Nije bio vezan i er begovi se nisu aktivirali. Suvozačeva strana uništena skroz. Žena bez svesti. Bogu hvala diše - opisao je Popović.

Na lice mesta su morali da zovu i vatrogasce, jer je vozilo moralo da se otvori pneumatskim makazama, kako bi ljude izvukli iz njega.

- Za manje od 2 minuta vatrogasci su bili na licu mesta. Za manje od minut su otvorili auto poput konzerve. Hitna je preuzela dalje. Bogu hvala žena je bila vezana i nije imala vidljivih povreda. Došla je svesti taman kad je hitna stigla - kazao je.

Kako je naveo, i muž i žena prevezeni su u Urgentni centar u Smederevsku Palanku živi.

- Ovo sam vam napisao da podsetim sve nas na to kako se stvari mogu dogoditi bez naših mogućnosti da ih promenimo. Zato je oprez uvek potreban. Molim vas braćo i sestre, ne žurite! Stići ćemo sve! Vežite se i budite odgovorni - zamolio je otac.

Sveštenik je iskoristio priliku i da pohvali hitne službe koju su brzo, efikasno i savesno odradili svoj posao.

- Naše vatrogasce iz Velike Plane i hitnu službu, kao i policiju. Posebno vatrogasnu jedinicu koji su se stvorili tu u rekordnom roku i u istom oslobodili povređeno lice - zaključio je on.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading