Studentski dom u Beogradu
Foto: Alo/Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Kako je objavljeno na sajtu ustanove Studentski centar Beograd, rok za prijavljivanje na konkurs za studente prve godine počinje 2. i završava se 16. septembra i to radnim danima od 8 do 15 časova u Studentskom domu „Karaburmaˮ, Ul. Mije Kovačevića 7b.

Za studente ostalih godina studija rok za prijavljivanje je od 16. 9. do 31.10.2024. godine.

Ukupan broj mesta u beogradskim domovima opredeljenih za smeštaj studenata koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije je 9.258, dok je dodatnih oko 1.000 mesta dostupno za samofinansirajuće studente koji plaćaju ekonomsku cenu smeštaja, ali i za strane studente. Onima koji upadnu u dom to će se višestruko isplatiti kad se uzme u obzir visina kirije u prestonici.

Oni koji ostvare pravo na smeštaj u domu svakako će proći mnogo jeftinije - budžetska cena smeštaja u prestoničkim domovima se kreće od 1.300 do 3.190 dinara mesečno, a na tržišno-ekonomskim mestima (za šta se objavljuje naknadno konkurs) od 8.000 do 13.000 dinara.

- Pravo na smeštaj u Ustanovu za smeštaj studenata imaju studenti prvi put upisani u prvu godinu osnovnih studija prvog stepena i integrisanih akademskih studija, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije ili države u regionu i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju - navodi se u uslovima prijema.

Činjenice/Dokumenta za konkurs

  • prijava za studentski dom
  • uverenje da je prvi put upisana I godina studija na teret budžeta Republike Srbije
  • svedočanstva o završenom I, II i III, odnosno IV razredu srednje škole (za studente I godine)
  • uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za period od 1. januara do 30. juna 2023. godine
  • indeks i lična karta (na uvid)

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading