Sklavenitis
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Maslinovo ulje je postalo omiljeni suvenir među srpskim turistima koji letuju u Grčkoj. Razlog tome leži u znatno nižim cenama ovog proizvoda u poređenju sa cenama u Srbiji. Naime, litar maslinovog ulja u srpskim marketima košta od 2.000 do čak 3.000 dinara, dok je cena iste količine u Grčkoj 13,18 evra. Ovo značajno razlikovanje cena čini maslinovo ulje vrlo primamljivim suvenirom za srpske turiste.


Tokom leta, mnogi srpski turisti koji borave u Grčkoj odlučuju se da kupe veće količine maslinovog ulja, neretko i do pet litara, kako bi doneli kod kuće, kako za ličnu upotrebu, tako i da bi poklonili komšijama, prijateljima i poznanicima. Osim turista, i domaće stanovništvo sve više kupuje maslinovo ulje u Grčkoj, budući da je znatno jeftinije nego u Srbiji.


Prema informacijama koje prenosi Grčka info, cene maslinovog ulja ove sezone su sledeće: četiri litra koštaju 49,69 evra, pakovanje od dve litre iznosi 27,88 evra, dok litar košta 13,18 evra. Iako su cene u porastu, i dalje su primamljive za srpske potrošače koji su navikli na znatno više cene maslinovog ulja u svojoj zemlji.


Ova praksa donošenja maslinovog ulja iz Grčke postala je toliko rasprostranjena da se mnogi turisti već pri povratku sa letovanja raspituju o ovogodišnjim cenama maslinovog ulja. Društvene mreže su prepune pitanja i saveta o tome gde i po kojoj ceni kupiti maslinovo ulje u Grčkoj, što jasno pokazuje koliko je ova roba tražena među srpskim potrošačima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading