grčka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Letnja sezona na Crnogorskom primorju već je počela, a visoke temperature i prijatna voda već su u susednu zemlju privukli veliki broj gostiju, pre svega iz regiona.

Da su Srbi jedni od najčešćih gostiju na ovom delu Jadranskog mora pokazuje i to da su gužve na graničnim prelazima već počele.

Porodica Stojanović iz Čačka odlučila se za letovanje u Čanju i za sada, kako kažu, nisu se pokajali.

- Uvek biramo drugu polovinu juna za odmor, tada je voda najčistija i nema velikih gužvi. Apartman smo u Čanju pronašli za 50 evra po danu. Par ležaljki je u zavisnosti od plaže oko 10 evra, kafa ili pivo na laži uobičajenih dva, tri evra. Deluje mi da se cene, bar ovde gde smo mi, nisu menjale u odnosu na prošlu godinu - kaže Milan Stojanović.

Ukoliko krenete malo dalje ka Petrovcu, Budvi i Boki Kotorskoj cene na Crnogorskom primorju rastu. Apartman po danu je nemoguće pronaći ispod 70 evra, a par ležaljki ćete platiti oko 20 evra. Nešto "jače" cene očekuju vas i u kafićima.

- Dva kapućina u plažnom baru u Perastu platili smo osam evra, dok ono što nas je negativno iznenadilo jeste flaša od 0,75 ml negazirane vode, koju smo platili 4,50 evra. Da smo znali, kupili bismo vodu u prodavnici - kaže turistkinja iz Beograda koja svoj odmor provodi u Boki Kotoroskoj.

Prema poslednjim podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori trenutno boravi 60.784 turista, što je 6,65 odsto više u odnosu na uporedni period prethodne godine i nešto više u odnosu na 2019. godinu. Najveći rast broja gostiju beleži se u opštinama Budva i Herceg Novi.

Turistički delatnici zadovoljni su početkom ove letnje sezone. Kako navode, očekivanja za dalji period su takođe jako optimistična.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading