Milan Đorđević
Foto: Alo/Foto: Printskrin

Specijalni timovi Gorske službe spuštali su se niz strme litice užadima, ali ni tamo nisu ništa pronašli. U potrazi su učestvovali i vojni psi, kao i pas specijalno obučen za traženje nestalih lica kojeg je dovelo privatno lice.

Specijalni timovi su se sa Trema, najvećeg vrha Suve planine, spuštali niz liticu, a povod za to bile su vrane koje su kružile iznad tog dela.

- Ništa nismo našli. Ta litica je veoma strma, tako da su se naši speleo-spasioci, alpinisti, spuštali niz nju užadima. Videli smo da je na jednom mestu bilo mnogo vrana, što nam je delovalo neobično, pa smo hteli da proverimo, ali ništa nismo našli - rekao je za Uroš Sarjanović iz Gorske službe spašavanja.

On je istakao da se potraga nastavila danas na osnovu nekih potencijalnih tragova, ali nije želeo da precizira o kakvim tragovima je reč.

- Ispitujemo sve moguće opcije šta je moglo da se desi, gde i u kom pravcu je mogao da ode. Sve jedinice daju svoj maksimum kako bi ga što pre pronašli - dodao je Sarjanović.

Velika površina je pretražena. Potraga je obuhvatila deo oko Bojaninih voda i oko Doma planinara. Pretražen je i Trem, Sokolov kamen, Mosor.

- Uglavnom nas je vreme poslužilo, ali je teren sa jedne strane dosta nepristupačan i strm, a sa druge strane rastinje, šipražje i trava su gusti, tako da sve to otežava i usporava pretragu - objasnio je Uroš Sarjanović.

ŠESTI DAN POTRAGE ZA MILANOM Sve raspoložive snage na terenu, roditelji neutešni, istražuju se OVI tragovi

Foto: Alo!

 

Roditelji neutešni

Otac nestalog Nišlije, Slaviša Đorđević, nada se najboljem. I sam učestvuje u pretrazi terena, gde, kako kaže, nisu naišli ni na kakav trag. Slaviša se poslednji put sa sinom čuo na dan njegovog nestanka, ali ništa neobično nije primetio.

- Ja sam 15 dana bio u bolnici, on je u međuvremenu imao poslovne obaveze, seminare, zatim predavanja. Bio je dosta zauzet, pa se nismo mnogo viđali. Svratio je da mi donese lekove, tada sam ga video, ali smo telefonom non-stop razgovarali. Nisam ništa neobično primetio. Poslednji put smo se čuli tog ponedeljka, kada mu se i gubi trag. Pre podne smo razgovarali, zatim se supruzi javio u 12 časova i nakon toga smo izgubili svaki kontakt - kroz suze govori Slaviša.

Neutešna je i njegova majka Marica.

- Ne znam šta da vam kažem, ništa se ne zna. Šesti je dan, tapka se u mestu. Proveravaju se kamere, pretražuje se teren, ali mi ništa ne znamo - rekla je Marica.

Kaže da ništa neobično nije primetila kod svog sina kada ga je poslednji put videla.

- Obučen je bio za posao, ne za planinu. Otišao je na posao, ne znam više šta da vam kažem - govori uplakana majka.

U Policijskoj upravi u Nišu kažu da nema novih detalja i dodaju da opsežna potraga terena sa svim raspoloživim snagama i dalje traje.

Misterija Milanovog nestanka

Prema dosadašnjim saznanjima, Milan Đorđević viđen je u ponedeljak u 12 sati u Jelašnici, a tek oko šest sati njegov automobil je viđen na parkingu na Bojaninim vodama. Na automobilu nema tragova obijanja ili tragova koji bi ukazali na to da se dogodila saobraćajna nezgoda.

Milan je završio Stomatološki fakultet, ali već godinama radi u jednoj farmaceutskoj kompaniji. On je u ponedeljak oko podneva poslao poruku supruzi da zbog poslovnih obaveza ne može da stigne da dođe po decu i da ona ide da ih uzme, što nije bilo neuobičajeno. Posle toga je u popodnevnim satima viđen u Jelašnici, koja se nalazi u podnožju Bojaninih voda, na Suvoj planini gde, inače, ima običaj da dolazi na planinarenje. Ali, on je bio je u odelu i u salonskim cipelama jer se vraćao sa posla, što isključuje mogućnost da je krenuo u planinarenje. I od ponedeljka, od 18.30 časova od njega nema ni traga ni glasa.

Policija je iste večeri započela potragu kada je pronađen njegov službeni automobil na Bojaninim vodama.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading