OŠ Sveti Sava
Foto: Alo/Facebook/ Miroslav Marković

Prema prvobitnoj informaciji, roditelji devojčice iz odeljenja 3/3 napali su učiteljicu koja predaje odeljenju 3/2, jer je navodno njihovu bolesnu ćerku gurnula u diskoteci. To je navodno učinila kako bi svoje odeljenje snimila tokom nastupa na karaokama

Dan nakon incidenta, kako saznajemo, napadnuta učiteljica je došla na posao, a decu iz odeljenja 3/2 danas su do škole mahom dopratili roditelji. 

Mama jednog učenika rekla je za TV Prva da je njeno dete bilo uplašeno nakon incidenta i da je veoma važno da ovakve stvari kazne. 

- Problem se dogodio jer je učiteljica S. Đ. navodno gurnula dete, ali postoji snimak na kojem se vidi da je dete samo rukom minimalno pomerila, a nije ga gurnula. Svi roditelji razumeju šta znači briga za dete, ali pljuvati, tući i poniziti ženu koja ima više od 60 godina je zaista užasno. A sve se to dešavalo pred decom koja su u tom trenutku izlazila iz autobusa. Danas deca nisu smela da uđu u školu, morali smo svi pojedinačno da ih uvedemo u dvorište. Mi nismo bili upoznati sa informacijom da to dete ima bilo kakav zdravstveni problem, i pitam se šta bi se dogodilo da je neko od vršnjaka slučajno zakačilo to dete. Na primer, dok trče i igraju se u dvorištu... Da li to znači da svi moramo da budemo isprebijani zbog nečega što o čemu nemamo informacije - rekla je učenikova majka Sanja, i otkrila u kakvom je stanju učiteljica.

- Učiteljica je i danas na svom radnom mestu jer je veoma posvećena svom poslu koji radi 40 godina. Međutim, ima telesne povrede, vilica joj je ukočena počupana joj je kosa, ali najviše od svega - ona je ponižena. To je žena koja  može majka da nam bude, a tako je surovo napadnuta. Mnogi roditelji su danas došli da podrže učiteljicu, ali i da decu ispratimo do učionica – rekla Sanja za TV Prva. 

 

@tiktokodbornik Nažalost nasilje u školama na teritoriji opštine Vračar se nastavlja. Pre sat vremena pretučena je učiteljica odeljenja III/2 od strane roditelja muškog pola. Ovome mora sistemski da se stane na put u osnovi problema. #ošsvetisava #vračar #nasilje #pretučenaučiteljica ♬ Silent sound Quran recitation - Quran || recitation 🎧

 

Podsetimo, napad na učiteljicu se dogodio čim su se deca vratila sa ekskurzije.  

- Otac devojčice je pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 - objašnjava naš izvor.

Kako tvrdi direktorka OŠ "Sveti Sava" Jovana Milenković, pozvana je policija, a obavešten je dežurni javni tužilac. Takođe, pristigla je i ekipa Hitne pomoći kako bi učiteljicu prevezla u Urgentni centar. Protiv roditelja koji su napali učiteljicu će biti podneta krivična prijava.

Napad je usledio posle incidenta u diskoteci tokom karaoka, što je potvrdila i direktorka škole.

- Devojčica se požalila da ju je učiteljica S. Đ. gurnula kako bi snimila svoje učenike koji su nastupali. Njena koleginica, koja predaje istom odeljenju 3/2, prišla joj je sa učenicom kako bi je opomenula da dete ima karcinom kičme, na šta je učiteljica S. Đ. navodno odgovorila da nije gurnula devojčicu. Prema rečima druge učiteljice, S. Đ. je rekla da, ako je devojčica bolesna, onda treba da ide da se leči. Međutim, S. Đ. je navodno tvrdila da ona nije imala tu informaciju i da bi bolesno dete trebalo uvek da bude pored učiteljice - navodi direktorka.

Napad na učiteljicu S. Đ., navodno, usledio je čim su roditelji čuli za incident u diskoteci.

- Nasrnuli su na nju odmah po izlasku iz autobusa.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading