Kancelarija za IT i eUpravu
Foto: Promo/Promo

Kancelarija za IT i eUpravu kontinuirano unapređuje broj i kvalitet elektronskih usluga koje nudi građanima i privredi kako bi javna uprava bila što više dostupna, u svakom trenutku i sa bilo kog mesta, a stavovi i mišljenja korisnika u različitim istraživanjima koje se redovno sprovode predstavljaju osnov za dalji razvoj i unapređenje usluga na portalu eUprava.

U najnovijem istraživanju agencije Ipsos vezanim za stavove o Portalu eUprava zadovoljstvo građana i privrede je na zavidnom nivou. Naime, 88% građana i 97% privrede je zadovoljno brzinom pružanja elektronskih usluga, dok je 86% građana i 95% privrede zadovoljno poslednje korišćenom elektronskom uslugom. Čak 90% građana je zadovoljno brojem usluga na Portalu eUprava. Takođe, 95% privrede je zadovoljno jednostavnošću korišćenja elektronskih usluga.

Rezultati ovog istraživanja, takođe govore da šest od deset građana Srbije više voli da završava administrativne obaveze onlajn, što je značajno više nego pre godinu i po dana, a čak tri četvrtine privrede danas radije bira elektronski šalter umesto odlaska u državne institucije.

Kao najveću prednost elektronskih usluga javne uprave, korisnici ističu uštedu vremena koje bi inače proveli čekajući u redovima državnih ustanova.

Broj građana koji imaju nalog na Portalu eUprava neprekidno raste i sada iznosi 2,2 miliona. Najčešće korišćena usluga je zakazivanje termina za ličnu kartu ili pasoš, dok je eSanduče funkcionalnost koja beleži izuzetan rast upotrebe u odnosu na 2023. godinu.

Aplikacija Consent ID sve popularnija

Značajno više korisnika danas pristupa Portalu eUprava pomoću mobilne aplikacije ConsentID, koji podrazumeva prijavljivanje visokim nivoom pouzdanosti i mogućnost korišćenja kvalifikovanog elektronskog sertifikata u klaudu. Udeo građana koji za prijavljivanje na Portal koristi aplikaciju ConsentID se više nego duplirao i iznosi 31 odsto.

Istraživanje stavova građana i privrede Srbije o Portalu eUprava sprovela je agencija Ipsos u okviru projekta EDGE (Enabling Digital Governance), koji se implementira za potrebe Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu, uz podršku Svetske banke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading