grad
Foto: Alo/Instagram/192.rs

Kako se može videti na snimcima koji se pojavljuju na mrežama, jako nevreme praćenom obilnim gradom zahvatilo je područje Gornjeg Milanovca oko 17 časova, dok nisu ostala pošteđena ni okolna sela.

Meštani navode da je mnogima je uništena letina, dok se fotografije štete šire društvenim mrežama, te se vidi da su od grada stradali automobili, usevi, kao i dvorišta, nameštaj i fasade.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

"Osigurajte vozila!"

- U Širokom polju je padao oko 20 minuta i sve je omlatio - rekao je za "Tanjug" lokalni stanovnik Todor Jokić.

Korisnici društvenih mreža su se složili da je nesvakidašnji prizor, pogotovo nespecifičan za ovo doba godine.

"Ne mogu da verujem...", "Koja tuga", "Vreme je da osigurate svoja vozila", "Strašno je bilo", "Tuga, šta reći", samo su neki od komentara ispod podeljenih fotografija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

"Sve je obelelo za samo nekoliko minuta"

- Sve je obelelo za samo nekoliko minuta. Ulice i terase, delovalo je na trenutak kao da je zima i da je pao sneg usred juna. Na pojedinim automobilima je pričinjena materijalna šteta - kaže za "Rinu" Jovana Pavlović iz Gornjeg Milanovca koja živi u centru grada.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Korisnici društvenih mreža su se složili da je grad dovoljno gusto raspoređen i sitan da izgleda kao da je pao sneg u junu.

Nevreme protutnjalo Srbijom

Kako je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) najavio, nevreme je danas u popodnevnim časovima protutnjalo pojedinim delovima Srbije.

Prvo je grad sručio na Mali Zvornik, gde je bio veličine oraha, a potom i u Osečini, Golupcu, Kragujevcu, Đerdapskoj klisuri, okolini Smedereva, Velikom Crljenu, Koceljevu, Osečini, kao i na auto-putu "Miloš Veliki".

Hitno upozorenje RHMZ

Prethodno, za danas je najavljeno veoma nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

- Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Najviši nivo upozorenja u dva regiona Srbije

U skoro celoj Srbiji upaljeni su meteoalarmi i to različitog nivoa upozorenja. Samo u Bačkoj danas nema prognoziranih nepogoda, dok će u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji danas biti najkritičnije, gde je upaljen crveni, najviši nivo upozorenja zbog dve pojave — pljuskova i grmljavine.

Crveni meteoalarm znači da će vreme biti vrlo opasno!

- Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi se na sajtu RHMZ.

Narandžasti meteoalarm upaljen je u Šumadiji, Pomoravlju, Jugozapadnoj Srbiji i na KiM. U Banatu, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading