HITNO UPOZORENJE RHMZ!  U narednih sat vremena pljuskovi sa grmljavinom sručiće se na ovaj deo Srbije
Foto: Shutterstock

Jaka grmljavinska nepogoda iz pravca BiH se očekuje da zahvati delove Podrinja i ima tendenciju daljeg premeštanja preko unutrašnjosti Mačvanskog okruga. Očekuje se da kiša i pljuskovi sa grmljavinom počnu i u delovima Bačke i Srema, prema najnovijem hitnom upozorenju RHMZ-a izdatom nešto pre 14 časova. RHMZ takođe najavljuje da se približava kraj nestabilnog perioda, te nas naredne sedmice očekuje osetno toplije vreme.

Do kraja dana (13.06.) očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti izraženiji, sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.


Očekivane padavine u narednim danima


Sutra (14.06.) se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, dok će se u ostalim krajevima razvedriti. Za vikend (15 - 16.06.) se predviđa pretežno sunčano vreme sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30 °C, a u nedelju od 29 do 32 °C. U noći između subote i nedelje samo je na severu Vojvodine moguć pljusak i grmljavina. Prolazni pljuskovi i grmljavine ponovo se očekuju u ponedeljak (17.06.) u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka (18.06.) u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 °C, a oko 20.06. i malo iznad 35 °C. U urbanim sredinama očekuju se tropske noći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading