kupus
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Gradska uprava Bijeljine uvela je novu sportsku disciplinu i to držanje glavica kupusa, sa nagradnim fondom od 1.600 KM, odnosno oko 800 evra.

Ova disciplina deo je sportskog dana u sklopu festivala “Znanjem, pesmom i igrom kroz Semberiju”, a pravila su da takmičar što duže drži u opruženim rukama po glavicu kupusa težine 1,5 kilogram.

Ostale sportske discipline u kojima će se učesnici takmičiti su nadvlačenje konopca sa nagradnim fondom od 5.000 KM (oko 2.500 evra), te skok udalj i skok uvis sa nagradnim fondom od po 1.600 KM.

Sportski dan biće održan 19. juna u 18 časova na stadionu u mesnoj zajednici Brodac.

Inače, u sklopu festivala, učesnici će imati priliku da odmere snagu u pet kategorija. To su narodne igre, odnosno takmičenje omladinskih i dečijih kudova, takmičenje u narodnom pevanju, te sviranje instrumenata dvojnice, frula, šargija, harmonika, violina, truba, gusle.

U sklopu sportskih igara planiran je i skok u dalj i skok u vis. Predviđeno je i takmičenje za četvoročlane ekipe učenika uzrasta od šestog do devetog razreda osnovne škole.

A nagrade za svaku kategoriju su i više nego vredne. Za pobedničku Mesnu zajednicu koja ima takmičare u svih pet kategorija nagrada je 300.000 maraka (oko 150.000 evra), a tu su vredne pojedinačne nagrade.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading