IZDAT NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA ZA OVAJ DEO SRBIJE U 22 sata se oglasio RHMZ
Printscreen

Izdali su hitno upozorenje na intenzivne pljuskove, jak vetar i pojavu sugradice i grada, u  22.05h.

- Oblačnost koja će se u naredna dva sata premeštati preko juga Mačvanskog okruga ka Kolubarskom okrugu uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, a lokalno i kratkotrajno jak vetar i pojavu sugradice i grada.

RHMZ

RHMZ

 

 

Izdali su i meteorološko upozorenje u isto vreme, u kom se upozorava na grmljavinske nepogode sutra i prekosutra.

 

- Do četvrtka (do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada.

- Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlje izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

RHMZ

RHMZ

 

 

Na snazi je i upozorenje za područje Beograda na grmljavinske nepogode, takođe za sredu i četvrtak. 

U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

U 22 sata izdali su i najavu u kojoj stoji: 

RHMZ

RHMZ

 

 

U naredna dva sata u zapadnoj Srbiji ponegde se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, a lokalno i jak vetar i pojava sugradice i grada. 

Kao podsetnik, objavili su što i ranije, da se do petka nastavlja nestabilno vreme uz pad temperature, koji će biti izraženiji na severu i zapadu Srbije. 

Do petka (14.06.) promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

- Dnevna temperatura se u sredu i četvrtak (12 - 13.06.) očekuje na severu i zapadu u intervalu od 21 do 26 °S, a na jugoistoku i dalje oko 30 °S. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak (14.06.).

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading