pljusak
Foto: Alo/Tanjug/Vladimir Pori

Na istoku i jugu će biti promenljivo sa sunčanim intervalima, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u većem delu Srbije. Lokalno mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar.

RHMZ

RHMZ

 

 

Najniža temperatura biće od 15 do 19, najviša od 22 na zapadu i severozapadu, do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbijeta.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, nestabilno i svežije povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji u pojedini delovima grada mogu biti intenzivniji, uz pojavu grada i jakog vetra u zoni pljuska.

Najniža temperatura biće od 16 do 18, a najviša dnevna oko 23 stepena.

 

U četvrtak će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima, koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada.

U petak na severu Vojvodine suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima povremeno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Od subote će biti pretežno sunčano i ponovo toplije, dok će lokalni pljuskovi i grmljavine biti izolovana pojava samo u planinskim predelima.

Inače, RHMZ je izdao i meteorološku najavu u kojoj se upozorava da je pred nama do petka nestabilno vreme uz pad temperature, koji će biti izraženiji na severu u zapadu Srbije.

Do petka (14.06.) promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Dnevna temperatura u utorak (11.06.) od 25 °S na severu i zapadu do 33 °S na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak (12 - 13.06.), kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 °S, a na jugoistoku i dalje oko 30 °S. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak (14.06.).

RHMZ

RHMZ

 

 

A u upozorenju se takođe naglašavalo juče tokom dana da će od utorka do četvrtka biti grmljavinskih nepogoda. 

 

Od danas do četvrtka (11. do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlje izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

RHMZ

RHMZ

 

 

Biometeorološka prognoza za sredu, 12. jun 2024. godine:

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Nesanica i reumatski bolovi su očekivane meteoropatske reakcije.

RHMZ

RHMZ

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading