aerodrom nikola tesla
Foto: Alo/Foto: Nenad Vujanović

Glavna "fri šop" prodavnica tri puta je veća nego ranije, a u zoni dolazaka pasoška kontrola sada ima 13 šaltera, dok ih je prethodne letnje sezone bilo osam, a ove novine predstavljene su danas novinarima tokom obilaska aerodroma.

Takođe, unapređenja se odnose i na proširenje i modernizaciju zone za preuzimanje prtljaga, pa će tako ove letnje sezone na raspolaganju biti pet karusela za prtljag, i više prostora za putnike, a pored ovoga unapređen je i nadograđen sistem za upravljanje prtljagom, čime je kapacitet povećan na približno 3.800 komada prtljaga na sat.

Direktor razvoja Aerodroma Petar Novaković rekao je da je reč o završnoj fazi celokupne transformacije pristanišne zgrade, nezapamćenog obima još od 1962. godine.

- Počev od registracije putnika gde imamo dodatni broj šaltera, preko pasoške konotrole, kontrole pregleda, obezbeđivanja putnika, prtljaga, gde imamo dodatne linije, dodatne šaltere, preko pasoške kontrole u dolasku, sa dodatnim šalterima. Transportni sistem prtljaga potpuno je integrisan, proširen i dograđen u odnosu na prethodne godine, i proces preuzimanja prtljaga je unapređen infrastrukturno, imamo nove trake za preuzimanje prtljaga - rekao je Novaković.

On je naglasio da je reč o infrastrukturnom unapređenju, ali da na kraju sve zavisi od aerodromske zajednice, koja, kako je rekao, učestvuje u igri "aerodromskih operacija".

- Na dnevno operativnom planu sve zavisi od nas i tu mislim na kompletnu aerodromsku zajednicu - rekao je Novaković i precizirao da ne misli samo na beogradski aerodrom već i na avioprevoznike, graundhendlere, na operativne službe uprave carine, uprave granične policije i svih ostalih koji učestuvju u obezbeđivanju uslova da se putnik otpremi bezbedno, efikasno i pouzdano na let. Što se tiče ljudskih kapaciteta, Novaković kaže da će službe odlučivati o tome, da je Aerodrom infrastrukturno stvorio uslove da se ne ponovi ono što se dešavalo prošle godine. 

BONUS VIDEO:

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading