vremenska prognoza, najava kratkotrajnog zahlađenja
Foto: Alo/Foto Tanjug/ilustracija


Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je hitno upozorenje da se u naredna dva sata na području Vojvodine mestimično očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i lokalnom pojavom grada i to naročito na području srednjeg Banata. Prethodno je RHMZ najavio moguće nepogode u Sremu i Banatu u vidu lokalnog razvoja oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom ili plјuskom.

Saharski pesak u oblaku kiše

Meteorolog Ivan Ristić za "Blic" ističe da nas očekuju nepogode, uz mogućnost pojave saharskog peska. Promena boje neba ukazuje na prisustvo saharskog peska iznad nas. Očekuje se da će pesak biti prisutan u oblaku kiše, što može rezultirati prljavom kišom u narednim danima.

Meteoalarm u celoj Srbiji

Danas je na području cele Srbije upaljen meteoalarm, sa većinom zemlje pod žutim upozorenjem, što ukazuje na potencijalno opasno vreme. Međutim, najviši stepen upozorenja, narandžasto upozorenje, odnosi se na visoke temperature i važi za tri dela Srbije.

Jutro je u Srbiji započelo kišom i vetrom, a tokom dana se očekuje promenljivo oblačno vreme sa lokalnim pljuskovima. Maksimalna dnevna temperatura može dostići do 27 stepeni celzijusovih, dok se najniža temperatura očekuje da bude 17 stepeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading