PKS
Foto: Alo/Zoran Zjačić/PKS

Nešto više od dva meseca kako je Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula novu digitalnu uslugu baziranu na veštačkoj inteligenciji INNO-VERSE platformu, veliki je broj kompanija zainteresovanih da je koriste kao efikasan servis za unapređenje i optimizaciju poslovnih procesa. Osim privrede, akademska zajednica i studenti INNO-VERSE vide kao odličan alat da, koristeći veštačku inteligenciju, unaprede istraživanja i razvijaju inovacije primenljive u privredi. 

PKS

Zoran Zjačić/PKS

 

 Šta je INNO-VERSE

Digitalna platforma zasnovana na veštačkoj inteligenciji sa ciljem lakšeg i bržeg povezivanja privrede s najnovijim IT rešenjima. Namenjena je povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučnoistraživačkih institucija kako bi kreirali nove projekte i poslove. 

INNO-VERSE je predviđen za široki krug korisnika, počev od studenata i mladih istraživača novih tehnologija, preko naučnih radnika i univerzitetskih profesora do razvojnih centara unutar kompanija, koje su u svakodnevnoj trci za unapređenjem konkurentnosti i tržišnih pozicija.

PKS

Boban Ristić/PKS

 

Kako bi približili privredi procese digitalizacije, PKS i Centar za digitalnu transformaciju (CDT), u saradnji sa regionalnim privrednim komorama, organizuju promociju INNO-VERSE platforme širom Srbije, kao i razgovore i panel diskusije sa poslovnom zajednicom o tome kako kompanije vide budućnost poslovanja uz primenu veštačke inteligencije. Platforma je već predstavljena privrednicima Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Rasinskog, Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, a 24. juna biće promovisana u novosadskoj privrednoj komori.

Očigledno je da među privredom raste interesovanje da koristi veštačku inteligenciju radi unapređenja poslovanja. Tokom svih susreta i razgovora sa predstavnicima kompanija kako velikih tako mikro, malih i srednjih, vidljivo je veliko interesovanje i entuzijazam za primenu rešenja koje INNO-VERSE platforma pruža, kao i drugi digitalni servisi PKS, rekao je direktor prodaje CDT Dragan Tanasković.

„Naš cilj je da obogatimo ovo tržište s rešenjima zasnovanim na upotrebi veštačke inteligencije i da pomognemo svim kompanijama da se edukuju i da primenjuju inovativna rešenja. Platforma INNO-VERSE nudi upravo ono što je potrebno modernim kompanijama da ostanu konkurentne na tržištu", istakao je Tanasković, koji ukazuje na važnost etičkih i bezbednosnih aspekata primene veštačke inteligencije, kako bi rešenja donela korist i sigurnost svim korisnicima.

Nikola Bunjević, menadžer za projekte CDT, dodaje da INNO-VERSE platforma pruža kompanijama napredne alate za optimizaciju procesa, razvoj inovativnih proizvoda i personalizaciju usluga. Naglašava značaj podrške vlade i svih relevantnih institucija u razvoju AI sektora, uključujući obavezne predmete u školama i nacionalnu strategiju.

Osim INNO-VERSE platforme, PKS je u martu lansirala i BizChat, digitalni servis na bazi veštačke inteligencije koji u realnom vremenu, 24 časa u sedmici, omogućava privrednicima i kompanijama da brzo i jednostavno dobiju informacije važne za poslovanje. Preko tog servisa moguće je dobiti i informacije o komorskim uslugama, analizi tržišta, uslovima poslovanja i investiranja, potencijalima tržišta rada, obrazovnom sistemu...

Komora i CDT, u saradnji sa strateškim partnerom Majkrosoftom, rade i na uvođenju dva nova digitalna servisa zasnovana na veštačkoj inteligenciji - Meeting Prep AI, „digitalnog agenta“ za pripremu sastanaka, i Data Dialogue AI, digitalnog asistenta zaduženog za analizu svih ključnih elemenata u poslovanju.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal 70% javnih ličnosti ne radi na sebi duhovno! Celu emisiju “Zaluvavanje” sa Anom Mit možete pogledati na našem YouTube kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #viraltiktok #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
PKS

Komentari (0)

Loading