Inovert
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 Privredna komora Srbija predstavila je danas novu digitalnu uslugu „Inovers“ zasnovanu na veštačkoj inteligenciji sa ciljem lakšeg i bržeg povezivanja privrede sa najnovijim IT rešenjima. 

Inno-Verse je pravo je rešenje za sve one koji žele da unaprede poslovanje svojih kompanija. 

Ova digitalna platforma namenjena je povezivanju ne samo kompanija i startapa, već i naučno-istraživačkih institucija i akademske zajednice, kako bi kreirali nove projekte i poslove, razmenjivali ideje i inovacije, i primenjivali ih u praksi.

Inovert

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

„Skoro godinu dana intenzivno smo radili sa partnerima na razvoju ‘Inoversa’ i ovo je samo jedan u nizu naših digitalnih alata koje ćemo ove godine ponuditi srpskoj privredi. Često se postavlja pitanje da li će veštačka inteligencija zameniti ljude! Neće zameniti ljude, ali će ljudi koji upravljaju veštačkom inteligencijom zameniti one koji to ne umeju”, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije na promociji.


 Čadež ističe da je „Inovers“ ozbiljna platforma za saradnju koja sadrži čak 75 000 poslovnih modela i najrazličitije trendove. Kako je rekao, sadrži sve od ideje, inovacije do kolaboracije.

Platforma je predstavljena u prisustvu predsednice Skupštine  Ane Brnabić, ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović ali i generalnog direktora austrijske IT kompanije Franca Bajloma i direktora Centra za digitalnu transformaciju Predraga Nikolića.


Uloga aktuelne  predsednice Skupštine Ane Brnabić u uvođenju digitialnih servisa  kroz koje danas moglo lakše plovimo kroz birokratiju ostaće upamćenjana u istoriji. Zato je Privredna komora donela odluku da upravo nju nagradi  Specijalnim priznanjem za poseban doprinos digitalnoj transformaciji. 
Inovert

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 


Brnabić je zahvalila na priznanju ističući da je njena vizija kao predsednice srpskog parlamenta još aktivnija uloga Skupštine u daljoj transformaciji i jačanju Srbije i da se to zakonodavno telo još više približi privredi.

Inovert

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

„Gledaću kako da sa svima u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, narodnim poslanicima i relevantnim radnim telima i odborima, parlamentarnim delegacijama, izgradimo bolji i jači most ka privredi i otvorimo vrata za našu privredu kako za strane investitore tako još mnogo više i značajnije za domaću privredu, naša mikro, mala, srednja preduzeća, porodične firme i da vidimo kako možemo, na taj način, da doprinesemo razvoju i jačanju Srbije“, poručila je predsednica Skupštine Srbije.


„Inovers“ su kreairali Centar za digitalnu transformaciju i autrijska IT kompanija IN-Manas uz podršku Privredne komore Srbije, a mogućnosti ove platforme predstavili su dr Franc Bajlom, osnivač i generalni direktor IN-Manas i Predrag Nikolić, direktor Centra za digitalnu transformaciju.

„Inovers“ se nalazi na veb adresi https://inno-verse.biz/, a može joj se pristupiti i putem sajtova Centra za digitalnu transformaciju i Privredne komore Srbije.
Unošenjem odgovarajućih podataka, svaki od korisnika bira sektor poslovanja, kao i oblasti interesovanja koje mogu da se odnose na edukaciju, unapređenje poslovnih procesa, saradnju sa novim partnerima, razmenu ideja.

Inovert

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 


 Platforma je povezana sa relevantnim međunarodnim bazama podataka koje sadrže ključne informacije iz velikog broja privrednih sektora, a odnose se na inovacije i njihovu primenu u privredi. Korisnici su u mogućnosti da bolje sagledaju svoje trenutne poslovne mogućnosti i izvozni potencijal, dođu do kvalitetnih rešenja kojima prevazilaze izazove i unapređuju poslovanje, a mogu i da provere svoju ideju ili proizvod uporede ih sa konkurencijom, ali i dizajniraju novi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading