Vesić
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je danas, povodom stavljanja na prodaju Stare šećerane na Čukarici, poručio da je ceo taj kompleks zaštićen kao kulturno dobro i da tamo ništa ne sme da se gradi već samo mogu da se obnove postojeći objekti.

- Tamo je nemoguće bilo šta graditi. Ministarstvo na čijem sam čelu nadležno je za urbanizam kada su u pitanju ovakve lokacije i mi nikada nećemo promeniti plan a postoji i zaštita, tako da je moja poruka onima koji žele da kupe da su dobrodošli ako hoće da ulažu u kulturu, da sve to obnove i revitalizuju, ali ako misle će nešto graditi na tom prostoru, džabe bacaju pare jer neće graditi ništa - istakao je Vesić.

Naglasio je da će na prostoru Stare šećerane ostati KPGT Ljubiše Ristića i dodao da to treba da postane jedno od kultnih mesta gde će se okupljati umetnici, te još jednom poručio da će tu samo moći da se obnove postojeći objekti.

- Oni koji žele da kupe Staru šećeranu ako žele da ulažu u kulturu i da restauriraju objekte dobrodošli su. Ako misle da će da sruše objekte i grade nešto da im kažem srpski - džaba troše pare -  naglasio je on.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading