Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Nesvakidašnji događaj privukao je pažnju prolaznika i istakao plemenitost zaposlenih u ovom javnom preduzeću.

Ekipa je bila na terenu kada je primetila majku patku s nekoliko pačića kako prelaze ulicu. Dva pačeta nisu uspela da savladaju prepreku i propala su u šaht. Radnici su odmah reagovali i pritekli u pomoć.

"Odmah smo krenuli u akciju spasavanja dva nemoćna pačeta. Jednostavno nismo mogli da ih ostavimo tek tako", rekao je Dušan Nastić, član ekipe koja je izvela spasavanje.

Nastić je snimak akcije podelio na svom Facebook profilu, a dozvolio je i prenošenje snimka kako bi šira javnost mogla da vidi njihov plemeniti čin.

Spasavanje je proteklo uspešno, a pačići su se ubrzo vratili svojoj majci, koja ih je strpljivo čekala na sigurnom. Ovaj gest radnika JKP “Vodovod i kanalizacija” nije samo spasio dva mala života, već je i pokazao koliko je važno biti saosećajan i reagovati u trenutku kada je pomoć potrebna.

Ovaj događaj je podsetnik da humanost i solidarnost mogu doći iz najrazličitijih situacija, a radnici kragujevačkog “Vodovoda i kanalizacije” su svojim primerom pokazali da čak i svakodnevni radni zadaci mogu postati herojski podvizi.

Radnici su nakon akcije nastavili sa svojim redovnim poslovima, ali su ostavili dubok utisak na sve koji su svedočili ovom nesvakidašnjem događaju. Ovakve priče inspirišu i podsećaju nas na važnost brige o svemu što nas okružuje, uključujući i najmanje i naizgled najslabije među nama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading