nemačka
Foto: Printscreen/Printskrin: Youtube/Srećko Stipović

Ilija Bešlić rođen je u Zenici pre 70 godina, a poslednjih 30 godina živi u kući svog brata. Jedno vreme je radio i u Nemačkoj, a kada je stekao uslov za penziju, dočekao ga je problem - ne može da je podigne bez lične karte, koju ne može da produži bez saglasnosti svog brata, koji je i dalje u Nemačkoj i teško bolestan.

Ilija je dva puta menjao ličnu kartu nakon što bi istekla, ali kada je došao treći put, rekli su mu u policiji da mora da donese saglasnost svog brata da može da stanuje u njegovoj kući. Kako kaže Ilija, nakon promene zakona 2015. godine, sada mu za produženje lične karte traže saglasnost brata, koji je u Nemačkoj i teško bolestan.

 

 

Ovaj Zeničanin je takođe radio 30 godina u Nemačkoj. Stekao je uslove za penziju, ali kako ne može da dobije ličnu kartu bez potpisa brata i overene saglasnosti, ne može da ostvari ni pravo na zarađenu penziju u Nemačkoj.

Ilija je 10 godina i taksirao u svom rodnom gradu. Pored svih nedaća koje ga prate, primio je na stan i Mirnesa Smajića koji je jedno vreme noći provodio ispod mosta na zeničkoj petlji.

Njih dvojica zajedno nemaju nijednu marku redovnih primanja, ali se ipak slažu i pomažu.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading