kiša
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Očekuje se promenljivo i nestabilno vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 16 stepeni, a najviša od 23 do 26 stepeni.

U Beogradu sredinom dana i posle podne biće uslova za kišu i pljusak.

Upaljen meteo alarm

Vremenska prognoza

RHMZ

 

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine, a u nekim krajevima i zbog kiše. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

Vremenska prognoza

RHMZ

 

Četvrtak: Promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 h, verovatnoća 90 odsto.

Petak: Promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 11 do 17, a najviša od 24 do 27 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 h, verovatnoća 80 odsto.

Subota: Promenljivo i nestabilno – smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak jugozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 11 do 17, a najviša od 26 do 30 stepeni. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3 h, verovatnoća 80 odsto.

Tegobe kod svih hroničnih bolesnika

Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba kod svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i reumatskim oboljenjima.

Bolovi u kostima i zglobovima, nervoza i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading