psi lutalice u novom pazaru
Foto: Alo/Foto: RINA

Zadobili su tada preko 25 ujeda, i odmah hospitalizovani u novopazarskoj bolnici. Na svu sreću nisu bili životno ugroženi, ali njihova porodica još uvek je zabrinuta za svoje najmlađe ukućane, ali i za sve druge građane jer bez obzira na to što se njima dogodilo, još uvek nema rešenja za ovaj ogroman problem. Psi lutalice i dalje seju strah u Novom Pazaru.

- Stariji sin zadobio je 15 ujeda na jednoj nozi, 12 na drugoj, znate li vi šta je to? To je sve meso visilo. Strašno. Drugog mlađeg sina od pet godina su ujeli za bradu, deo uha mu otkinulo. Neverovatno strašno šta nas je snašlo - kaže za RINU otac povređenih dečaka Elvis Džanković.

psi lutalice u novom pazaru

Foto: RINA

 

On dodaje da je pasa lutalica u njihovom naselju sve više, a tokom večernjih sati skupi ih se čak i oko dvadeset. Jeza i strah su ušli u stanovnike, naročito nakon horora koji se desio dvojici braće.

Ipak, ova strašna priča ima i svog heroja, a to je Sanjin, koji je od još težeg ishoda spasao svoju braću.

- Ja sam išao uzbrdo i video sam ih sve krvave, bilo je pet pasa koji su ih grizli. Kao da sam dobio neku čudnu snagu, nogama sam branio braću od pasa - rekao je Sanjin.

psi lutalice u novom pazaru

Foto: RINA

 

Ovo je veliki problem grada Novog Pazara i većina građana se slaže sa tim. Mnogi se sećaju da su osim braće, takođe tokom prethodnih meseci izujedali i trudnicu. Neki su preplašeni i ne zalaze na lokacije u gradu koje su poznate po tome da se tu skupljaju psi lutalice.

Prema rečima nadležnih, Novi Pazar bi uskoro trebalo da dobije azil za pse.

psi lutalice u novom pazaru

Foto: RINA

 

 

- Za tu namenu je izdvojeno 23,8 miliona dinara. Od tog iznosa Minstarstvo za regionalni razvoj izdvojiće 14,1 milion dinara, a ostatak finansira grad Novi Pazar. Već dva puta je raspisana javna nabavka za izbor izvođača, tek nakon trećeg raspisivanja dobili smo ponuđače - rekao je Aldin Zećirović, član Gradskog veća. Azil za pse u Novom Pazaru radi se na deponiji Golo Brdo, kojom upravlja JKP Gradska čistoća. Ovo mesto je 25 kilometara udaljeno od Novog Pazara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading